• Αναζήτηση
 • Επιστολή δημάρχου Κυθήρων για υποβάθμιση πυροσβεστικού κλιμακίου

  Την πλήρως υποβαθμισμένη κατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, τόσο σε έλλειψη προσωπικού όσο και σε λειτουργικότητα μέσων, θέτει με επιστολή ( http://kythira.gr/press_new/downloads/07022018a.PDF ) του προς αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και το νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Σωτήριο Τερζούδη, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την πλήρως υποβαθμισμένη κατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, τόσο σε έλλειψη προσωπικού όσο και σε λειτουργικότητα μέσων, θέτει με επιστολή του προς αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και το νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Σωτήριο Τερζούδη, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η επιστολή αναφέρει αναλυτικά και συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία προκύπτουν τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

  Παράλληλα, επισυνάπτονται έξι συνολικά επιστολές του Δημάρχου σε τρεις διαφορετικούς Αρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, «σχετικά με πολύ σοβαρά ζητήματα πυροπροστασίας του νησιού, επιστολές – θα έλεγε κανείς – «προφητικές» αναφορικά με όσα συνέβησαν στα Κύθηρα τον Αύγουστο του 2017»

  Επιπλέον «ο Δήμαρχος – διερμηνεύοντας την απαίτηση όλων των Κυθηρίων – αξιώνει την ικανοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων και ζητά την αναβάθμισή του σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ΄ Τάξεως, συγχαίροντας παράλληλα το προσωπικό που ασκεί τα καθήκοντά του σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες»

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk