• Αναζήτηση
 • Η Πάτρα στο κατώφλι του πιλοτικού δικτύου 5G

  Η Πάτρα θα καταστεί μία από τις δυο ελληνικές πόλεις, και από τις πρώτες σε όλη την Ευρώπη, μαζί με τα Τρίκαλα, όπου θα αναπτυχθεί πιλοτικό δίκτυο 5G, μετά τη σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με το Δήμο Πατρέων.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Η Πάτρα θα καταστεί μία από τις δυο ελληνικές πόλεις, και από τις πρώτες σε όλη την Ευρώπη, μαζί με τα Τρίκαλα, όπου θα αναπτυχθεί πιλοτικό δίκτυο 5G, μετά τη σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με το Δήμο Πατρέων.
  Όπως έχει γράψει το «Βήμα της Κυριακής», το 2018 είναι το έτος που η χώρα μας μέσω των δύο 5G πόλεων θα κάνει την είσοδό της στην κοινωνία των Gigabit. Σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, κ. Γιώργος Φλωρεντής, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας, «τα δίκτυα 5ης γενιάς θα παρέχουν εξελιγμένες υπηρεσίες «έξυπνης πόλης» στους πολίτες».

  «Προετοιμάζουμε τις συνθήκες ώστε όλοι να συμμετάσχουν ισότιμα στη νέα εποχή. Με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής, ενισχύουμε τη διαφάνεια στο Δημόσιο» είπε ο γενικός γραμματέας στην τοποθέτησή του. Ως προς τη Δυτική Ελλάδα, τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η μεγάλη δράση για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη της χώρας και της Δυτικής Ελλάδας.
  Επίσης, με το έργο Rural Broadband, που υλοποιείται από το Υπουργείο, εξασφαλίζονται υψηλές ταχύτητες σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και σε αυτές της Δυτικής Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, «σχεδιάζουμε έργα ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακών υποδομών υπερ-υψηλής ταχύτητας, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο σε νέες υπηρεσίες, όπως η τηλε-ιατρική, η τηλε-εκπαίδευση, το ηλεκτρονικό εμπόριο κ.ά.» είπε.
  Εντός Φεβρουαρίου θα προκηρυχθεί, σύμφωνα με τον κ. Φλωρεντή, το έργο «Ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού τομέα», το οποίο αφορά στην ψηφιακή γεωργία κι εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2018, με προϋπολογισμό 33,5 εκατ. ευρώ. Ακόμα, όπως ανέφερε, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τμήματα των ελληνικών δορυφόρων που θα μελετηθούν, θα σχεδιαστούν και θα κατασκευαστούν, στο πλαίσιο των δικαιωμάτων που κατοχύρωσε πρόσφατα η χώρα στο Διάστημα.

  «Βαδίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου. Η Ψηφιακή Διαχείριση Εγγράφων και η Ψηφιακή Υπογραφή έχουν μπει ήδη στις ράγες. Πρόσφατα εγκρίθηκε η ένταξη του συγκεκριμένου έργου, που υλοποιείται ήδη στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ, στο ΠΔΕ 2018, με προϋπολογισμό 22,5 εκατ. ευρώ. Η εξοικονόμηση για το Δημόσιο θα αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ ετησίως»
  είπε.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk