• Αναζήτηση
 • Τόσκας: Απολύτως ακριβή τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για το συλλαλητήριο

  «Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετά τις αντιδράσεις με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό», την Κυριακή στην Αθήνα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετά τις αντιδράσεις  με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό», την Κυριακή στην Αθήνα.

  Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι τα στοιχεία που δόθηκαν «ήταν απολύτως ακριβή» και ότι «ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες» καθώς «έχει βγει από υπηρεσιακούς παράγοντες».

  «Τίποτε δεν είναι χαλκευμένο. Μακριά από εμάς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες τέτοιες κατηγορίες», πρόσθεσε.

  Όσον αφορά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ και το οποίο κατέγραφε την πυκνότητα του κόσμου σε λήψη από ελικόπτερο, ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι αυτό τραβήχθηκε στις 14:55 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ερωτηθείς γιατί στο συγκεκριμένο βίντεο, η ώρα ήταν σβησμένη, ο κ. Τόσκας σημείωσε:

  «Κάποιοι προσπαθούν να βγάλουνε αναληθές το βίντεο. Το βίντεο δείχνει την ώρα της μεγαλύτερης παρουσίας στο Σύνταγμα. Και η ημερομηνία του βίντεο ήταν 1η Ιανουαρίου, αλλά προφανώς η συγκέντρωση δεν έγινε 1η Ιανουαρίου».

  Ο κ. Τόσκας εκτίμησε ότι «εάν υπήρχε ένα εκατομμύριο κόσμος, τότε αυτός θα έφθανε μέχρι τους Αμπελοκήπους»,

  Όσον αφορά για τους λόγους που δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα ο κ. Τόσκας απάντησε: «Επειδή υπήρχαν τερατογενέσεις από ορισμένα ΜΜΕ ότι ο κόσμος ήταν ένα εκατομμύριο, γι’ αυτό δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα.«Την δουλειά αυτή την κάνει κάθε φορά η αστυνομία, που δούλεψε συστηματικά, οργανωμένα και μεθοδικά. Διαδηλωτές είχαν έρθει από όλη τη χώρα και δεν άνοιξε μύτη, αξίζουν συγχαρητήρια στην αστυνομία».

  Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως στο ελικόπτερο στο οποίο έγινε η λήψη των πλάνων που δόθηκαν στη δημοσιότητα – κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν – υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και για αυτό το λόγο στο σημείο που αναγράφεται η ημερομηνία υπάρχουν πίξελ καθώς τη στιγμή εκείνη ανέγραφε 1/1/2018 και ώρα 00.08 και εκτιμάται πως η λήψη έγινε περίπου στις 14.52.

  Επίσης αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως λανθασμένα έχει εστιαστεί η συζήτηση στον αριθμό των συμμετεχόντων λέγοντας πως ουδείς έχει αναφερθεί στα επιτυχημένα μέτρα ασφαλείας που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ειδικά την Κυριακή σε ένα διευρυμένο πεδίο δράσης όπως το χαρακτήρισαν λέγοντας ότι τόσο η προσέλευση όσο και η αναχώρηση των συμμετεχόντων – και ειδικά όσων ήρθαν στην Αθήνα με πούλμαν από διάφορες περιοχές της χώρας – έγινε χωρίς προβλήματα.

  Αναφορικά με τα μικροεπεισόδια που έγιναν χθες το μεσημέρι σημείωναν πως σημειώθηκαν όταν χρυσαυγίτες επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην Πανεπιστημίου στο ύψος της Βουκουρεστίου για να κατευθυνθούν προς τα Προπύλαια από όπου όμως είχαν αποχωρήσει οι αντεξουσιαστές απωθήθηκαν ενώ στη συνέχεια υπήρξε στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Αμερικής και μια σύλληψη μέλους της ομάδας που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk