• Αναζήτηση
 • Εφορία: Ανοιξε την τελευταία ημέρα η εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων χρεών

  Τι κοινό μπορεί να έχουν η ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία για ιδιώτες, η ρύθμιση ως 120 δόσεις για

  Τι κοινό μπορεί να έχουν η ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία για ιδιώτες, η ρύθμιση ως 120 δόσεις για ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες και η νέα εφαρμογή για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ; Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις το κράτος θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει ώστε οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα υποστηρίξουν τις παραπάνω ρυθμίσεις να είναι ήδη ανοιχτές και να μπορούν φυσικά και νομικά πρόσωπα να υποβάλουν κατά περίπτωση τις σχετικές αιτήσεις.

  Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου είναι η τελευταία προθεσμία πληρωμής της 5ης δόσης του ΕΝΦΙΑ, αλλά και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων. Η ημέρα αυτή όμως μπορεί να αποτελέσει παγίδα απώλειας ρύθμισης 100 δόσεων για χιλιάδες οφειλέτες, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος» η εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων χρεών άνοιξε την τελευταία στιγμή σήμερα 31 Ιανουαρίου.

  Αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι σε ρύθμιση 100 δόσεων και καθυστερήσουν μία ημέρα να πληρώσουν βγαίνουν εκτός ρύθμισης εκτός και αν είχαν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν ηλεκτρονικά την 5η δόση του ΕΝΦΙΑ. Ετσι, αν δεν έχουν να πληρώσουν το ποσό της 5ης δόσης και είναι σε ρύθμιση 100 δόσεων θα πρέπει ως την Τετάρτη να ρυθμίσουν το χρέος τους.

  Από σήμερα 31 Ιανουαρίου που άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή οι πολίτες θα μπορούν να ρυθμίσουν μη ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 12 ή 24 δόσεις κατά περίπτωση, με την προϋπόθεση ότι η κάθε δόση θα πληρώνεται με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού με πάγια εντολή.

  Επίσης, η όλη διαδικασία θα επιβαρύνεται με ετήσιο επιτόκιο 8,76%.

  Από 1ης Φεβρουαρίου θα έπρεπε κανονικά να ανοίξει και η ειδική εφαρμογή για υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση έως σε 120 δόσεις για χρέη στο Δημόσιο 1.000.000 επαγγελματιών, αγροτών και εμπόρων. Η εν λόγω εφαρμογή αναμένεται και αυτή να ανοίξει μετά τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Σε αυτή τη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν έμποροι με χρέη ως 20.000 ευρώ (χρέη προς Εφορία 85% συνολικών οφειλών) και ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με χρέη προς το Δημόσιο ως 50.000 ευρώ.

  Για χρέη ως 3.000 ευρώ η ρύθμιση μπορεί να γίνει ως σε 36 δόσεις, ενώ για μεγαλύτερα ποσά μπορεί να φθάσει ως και τις 120 δόσεις. Σε κάθε περίπτωση η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι κάτω από 50 ευρώ.

  Οσον αφορά την ένταξη περίπου 1.300.000 νοικοκυριών στο νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, και εδώ υπήρχε η κυβερνητική δέσμευση, με σχετική ανακοίνωση μάλιστα ότι αιτήσεις πολιτών θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται μετά την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος της αρμόδιας υπηρεσίας που πρόκειται να τρέξει την εν λόγω εφαρμογή η οποία θα βασιστεί στην πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος, αιτήσεις θα ξεκινήσουν να δέχονται ηλεκτρονικά από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά, και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

  HeliosPlus

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk