Στο σπίτι με τη Σαουθάμπτον την Τετάρτη στις δέκα το βράδυ. Για την 13η φετινή νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ. Για το στρογγυλό 40 στους βαθμούς που θα επιβεβαιώσει με έναν ακόμη τρόπο, αυτό που το Νησί καταλαβαίνει εδώ και εβδομάδες. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν αστειεύεται. Δεν παίζει. Και δεν… παίζεται.

Ναι, σίγουρα είναι έργο Πεπ Γουαρδιόλα. Χρειάστηκε μια σεζόν προσαρμογής και καμία 500αριά εκατ ευρώ μεταγραφές, αλλά κατόρθωσε και πάλι να σχηματίσει μια ομάδα από εκείνες που σχεδόν «εκνευρίζουν» με την ικανότητα τους. Ακούς εκεί 42 γκολ σε 13 ματς.

Δηλαδή 3 και βάλε κατά μέσο όρο στο κατά τα άλλα δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου. Δύσκολο για τους άλλους. Για τη γειτόνισσα Γιουνάιτεντ ας πούμε που την Τρίτη πέρασε από το μπλόκο της Γουότφορντ (2-4) που δείχνει πως πραγματικά διαθέτει κυβικά που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια αλλά που έχει πέσει στην περίπτωση.

Καμία ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ δεν είχε 37 βαθμούς σε 13 αγωνιστικές. Και να ήταν μόνο αυτό: Η Σίτι μετρά 18 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Σε πόσα ματς; Σε 19. Γλίτωσε μόνο η Έβερτον (1-1) στις 21 Αυγούστου. Πάμε ήδη για Δεκέμβρη.

Το σερί λέει 17 στα 17. Παντού. Έχει προκριθεί ήδη ως πρώτη στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Και έστω και αν ο Γουαρδιόλα επιμένει πως «δεν γίνεται να νικάμε για πάντα», η όψη είναι… για πάντα!

Ποιο είναι το μυστικό; Δεν υπάρχουν μυστικά. Εκπλήξεις από μια μεγαλοφυΐα είναι μάλλον η σωστή διατύπωση. Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία ας πούμε. Η Σίτι διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Αγγλία (8γκολ), μαζί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το φοβερό είναι όμως ότι έχει δεχθεί μόλις 21 σουτ στην εστία της, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα. Από τα οκτώ γκολ παθητικό, τα δύο είναι αυτογκόλ.

Και όσο για την επίθεση: Εκεί κάποιος έσπασε τα φρένα. Τα 42 γκολ στο πρωτάθλημα τα λένε όλα. Σέρχιο Αγουέρο ( 11 γκολ, 3 ασίστ) και Νταβίντ Σίλβα (10 ασίστ) μοιάζουν αναγεννημένοι, ο Γκάμπριελ Ζεσούς (10 γκολ, 1 ασίστ) λίρα εκατό, ο Κέβιν ντε Μπρόινε (4 γκολ, 9 ασίστ) ηγέτης, με τους Λιρόι Σανέ (8 γκολ, 8 ασίστ) και Ραχίμ Στέρλινγκ (12 γκολ, 3 ασίστ) να συνθέτουν ένα φονικό δίδυμο στα άκρα.

Για τι καμαρώνει όμως ο Πεπ περισσότερο: Για αυτό που συνέβη στις 28/10, κόντρα στη Γουέστ Μπρομ. Οι ποδοσφαιριστές της Σίτι άλλαξαν συνολικά 844 πάσες στο 90άλεπτο, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της στατιστικής του Αγγλικού πρωταθλήματος. Τι είπατε; Θυμίζει Μπάρτσα. Θυμίζει την Μπάρτσελόνα του Πεπ Γουαρδιόλα. Ναι.

Ο περίφημος Καταλανός τεχνικός το… ξανακάνει. Όπως στο φινάλε της προηγούμενης 10ετίας όταν το δημιούργημα του στο Καμπ Νου άλλαξε την αισθητική του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Προφανώς γνωρίζει τον τρόπο. Και αυτό το ήξεραν καλά τα αφεντικά της Σίτι, όταν του έδιναν και τα κλειδιά της ομάδας τους, αλλά και το περίφημο πορτοφόλι τους.