• Αναζήτηση
 • Βρέθηκε πλοίο για να συνεχιστεί η απάντληση στο Αγία Ζώνη ΙΙ

  Τελικά το πετρελαιοφόρο «Aegean breeze 1» ,μετά από σχετικό έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, θα απαντλήσει τα υπόλοιπα καύσιμα που βρίσκονται στις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ στον Σαρωνικό. Το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο βρίσκεται ήδη στο σημείο του ναυαγίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Ήρθα να καταθέσω στην Εισαγγελία στοιχεία που γίνονται εις βάρος της εταιρείας μου» δήλωσε το μεσημέρι, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Πειραιά, ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θεόδωρος Κουντούρης.

  Η συνήγορος του ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο κ. Κουντούρης φαίνεται ενοχλημένος από το γεγονός ότι ενώ η εταιρεία του είναι υπεύθυνη για τη όλη διαχείριση της απορρύπανσης στις παράκτιες περιοχές αλλά και στην απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο, την ίδια ώρα τού επιβάλλονται ενέργειες από τις αρμόδιες Αρχές, με τις οποίες δεν συμφωνεί.

  Εν τω μεταξύ το πετρελαιοφόρο «Aegean breeze 1» ,μετά από σχετικό έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, θα απαντλήσει τα υπόλοιπα καύσιμα που βρίσκονται στις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ στον Σαρωνικό. Το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο βρίσκεται ήδη στο σημείο του ναυαγίου.

  Την απάντληση των καυσίμων διεκδικούσε σύμφωνα με πληροφορίες και άλλη εταιρεία με το πλοίο «Siros».
  Οπως αναφέρουν πληροφορίες τα δύο πλοία ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες και η μία  έχει αιτηθεί να απαντλήσει το πετρέλαιο ως πετρελαιοειδή κατάλοιπα και η άλλη ως φορτίο.
  Επίσης στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σήμερα και το πλοίο «NEDA» το όνομα του οποίου είχε ακουστεί εξ αρχής για την απάντληση αλλά καθυστέρησε να φτάσει καθώς εγκλωβίστηκε στις Σποράδες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
  Να σημειωθεί ότι έως τώρα την επιχείρηση απάντλησης  των καυσίμων από το ναυαγισμένο πλοίο είχε το δεξαμενόπλοιο «Lassea» στο οποίο έληξαν τα πιστοποιητικά ασφαλείας του ενώ μετά από έλεγχο λιμενικών και τελωνειακών στις δεξαμενές έρματος του πλοίου εντοπίστηκαν ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.
  Στο «Lassea» είχαν φορτωθεί  1.533 κυβικά πετρελαιοειδών με απάντληση από το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό τα οποία αναμένεται να αδειάσει το δεξαμενόπλοιο με εισαγγελική εντολή σε δεξαμενέ.

  Λιμενικό: Βελτιώνεται σταδιακά η εικόνα στις ακτές

  Εν τω μεταξύ βελτιώνεται σταδιακά η εικόνα στις ακτές σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής:

  – Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας,συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις ανατολικές ακτές της νήσου Σαλαμίνας και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.

  – Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια επιφανειακή ρύπανση, ενώ συνεχίζονται εργασίες αντιρρύπανσης από ξηράς.

  – Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο δώδεκα ατόμων και παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

  – Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρούν συνεργείο συνολικά τριάντα τριών ατόμων, καθώς και βυτιοφόρο όχημα, πλυστικό μηχάνημα και αντλία.

  – Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η -4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Eπιχειρεί συνεργείο συνολικά σαράντα επτά ατόμων της αναδόχου εταιρείας, εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

  – Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας” η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο σαράντα δύο ατόμων, πραγματοποιούνται εργασίες από τρεις αντλίες και τρία βυτιοφόρα οχήματα, ενώ έξω από την εν λόγω εγκατάσταση επιχειρούν αντιρρυπαντικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και της αναδόχου εταιρείας.

  – Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική. Στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργεία του οικείου Δήμου. Στην περιοχή της Βουλιαγμένηςδεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

  – Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση.

  Επίσης «τα μέσα που επιχειρούν είναι έξι αντιρρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., έξι ιδιωτικά αντιρρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας τα οποία εκτελούν εργασίες ανάπτυξης, ευθέτησης πλωτών φραγμάτων και περισυλλογής, ενώ εργάζονται εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας με συνολικά διακόσια ενενήντα επτά άτομα.»

  Ακόμη «στον πλωτό γερανό, στο σημείο του ναυαγίου, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να συνεχιστεί η απάντληση του φορτίου του βυθισμένου “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” από έτερο δεξαμενόπλοιο.»

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk