• Αναζήτηση
 • Σκοπιμότητα στην καθυστέρηση συντάξεων καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

  Την καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεων απονομής σύνταξης, όσο και της απόδοσης του εφάπαξ στους δικαιούχους σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, που ζητά να εφαρμοστούν οι νόμοι και προειδοποιεί για κινητοποιήσεις.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Παιχνίδια σκοπιμότητας εντοπίζει πίσω από τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις τόσο στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, όσο και στην απόδοση του εφάπαξ στους δικαιούχους η ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, καθώς και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να μεριμνήσουν για την τήρηση του νόμου.

  Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, η κατάσταση ξεφεύγει πλέον της αμέλειας και της αδιαφορίας και αγγίζει τα όρια της σκοπιμότητας, καθώς «όσο καλόπιστος και εάν είναι κάποιος, δεν μπορεί να μην λάβει υπόψη του ότι η μη έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης επιφέρει μεταξύ άλλων πλασματική μείωση των δαπανών του κράτους και δημιουργία εξίσου πλασματικών πλεονασμάτων».

  Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι από τις 13 Μαΐου 2016, που έχουν κατατεθεί χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, καμία από αυτές, δεν έχει διεκπεραιωθεί, ενώ όσες έχουν κατατεθεί μετά την 1 Ιανουαρίου 2017 δεν έχουν χρεωθεί καν σε αρμόδιο εισηγητή και παραμένουν στο πρωτόκολλο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ για εκείνους τους εργαζόμενους που έχουν διαδοχική ασφάλιση «ο εμπαιγμός συνεχίζεται, μιας και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η αναγκαία αλληλογραφία με τους ασφαλιστικούς φορείς».

  Παράλληλα, η συνδικαλιστική ένωση προαναγγέλλει δυναμική αντίδραση εργαζομένων και συνταξιούχων σε περίπτωση που δεν υπάρξει βελτίωση στα συγκεκριμένα ζητήματα.

  Κοινωνία