• Αναζήτηση
 • Με τον «καλύτερό μας εαυτό» επιστρέφει το TEDxAcademy

  «Ο καλύτερός μας εαυτός- Our Best Self» είναι το θέμα του φετινού, όγδοου κατά σειρά, TEDxAcademy, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την ευκαιρία να απολαύσει το όγδοο κατά σειρά TEDxAcademy, με θέμα τον «Καλύτερό μας εαυτό – Our Best Self» θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  Ανάμεσα στους ομιλητές βρίσκονται ο επενδυτής από τη Silicon Valley, Ανδρέας Σταυρόπουλος, ο εμπειρογνώμονας στον τομέα της τεχνολογίας, Σπύρος Μάργαρης, ο ιδρυτής του μοναδικού οργανισμού στον κόσμο που αποκομίζει κέρδος από πλαστικά απορρίμματα, Ντέιβιντ Κατζ, ο υπερμαραθωνοδρόμος, Ντιν Καρνάζης, ο σύμβουλος πόκερ, Κασπάρ Μπέρι, ο δημοφιλής συγγραφέας, Τζέικομπ Μόργκαν, ο δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας, η επιχειρηματίας και ιδρύτρια του Wise Greece, Μελίνα Ταπραντζή, η δημοσιογράφος και σκηνοθέτρια, Αναστασία Μίκοβα και ο χορευτής και χορογράφος, Αντώνης Φωνιαδάκης.

  Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα καλλιτεχνικά μέρη της εκδήλωσης. Στο διάλειμμα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης ενότητας η χορωδία El Sistema Greece, ένα μουσικό σύνολο που απαρτίζεται από προσφυγόπουλα από τα κέντρα φιλοξενίας του Σχιστού, του Σκαραμαγκά, του Ελαιώνα και από γειτονιές της Αθήνας, θα συμπράξει με τη μεσόφωνο Μπέττυ Χαρλαύτη. Επίσης, στο ξεκίνημα της τρίτης ενότητας και πριν από την ομιλία του Αντώνη Φωνιαδάκη θα παρουσιαστεί παράσταση χορού σε χορογραφία του ίδιου, με τη συμμετοχή έντεκα χορευτών από την ομάδα apotosoma.

  Οι επισκέπτες του φετινού TEDxAcademy θα έχουν επίσης την ευκαιρία, στα διαλείμματα να περιηγηθούν σε δύο «γωνιές». Στο T-alley ομάδες νέων θα παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες: την Elektronio, που δημιουργεί οχήματα προσωπικής μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον βασισμένα στο ηλεκτρικό ποδήλατο, το Feel, ένα έξυπνο βραχιόλι που αναγνωρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα και συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας, την ClioMuse, μια βραβευμένη πλατφόρμα διαχείρισης και μεταπώλησης πολιτιστικών ψηφιακών ξεναγήσεων, τη PHEE, που παράγει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα προϊόντα με πρώτη ύλη τα ελληνικά φύκια, και την ParkAllou, που έχει δημιουργήσει ένα έξυπνο κολωνάκι με σκοπό τον εντοπισμό των παράνομα παρκαρισμένων οχημάτων. Η γωνιά D-Alley θα μας συστήσει μερικούς από τους πλέον θαρραλέους, ταλαντούχους και δημιουργικούς επαγγελματίες ελληνικής καταγωγής.

  Κοινωνία