• Αναζήτηση
 • Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι μεταλλωρύχοι της Κασσάνδρας

  Σε 48ωρη απεργία και κάθοδο στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ζητώντας να λυθούν άμεσα τα προβλήματα με τις Σκουριές.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής, διεκδικώντας τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την αδειοδότηση που έχει ζητήσει η εταιρεία χρυσού για τις Σκουριές, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, οι ίδιοι να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

  Προκειμένου να πιέσουν ακόμα περισσότερο για τα ζητήματά τους, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το πρωί της Πέμπτης.

  «Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

  Όπως υποστήριξε ο κ. Ζαφειρούδας, η άδεια για τις Σκουριές, αφορά «την κατασκευή εργοταξίου για εξόρυξη συμπυκνώματος χαλκού, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταλλουργία στο Μαντέμ Λάκκο και όχι εξόρυξη χρυσού» και συμπλήρωσε πως «δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία αυτή η άδεια, είναι άλλο το θέμα του flashsmelting, δημιουργείται σύγχυση».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk