• Αναζήτηση
 • Το νέο καθεστώς συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση

  Τι ισχύει για τις αιτήσεις που υποβάλλονται μετά την 13η Μαΐου 2016. Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το νέο καθεστώς συνταξιοδότησης, δηλαδή ο τρόπος υπολογισμού και η απονομή των παροχών ασφαλισμένων με χρόνο διαδοχικής ασφάλισης, περιγράφεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας κ. Τάσου Πετρόπουλου, με την οποία παρέχονται διευκρινήσεις για την εφαρμογή του άρθρου 19 του Νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

  Με την εγκύκλιο δίδονται οδηγίες για την ενιαία εξέταση αιτήσεων που περιέχουν διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και υποβάλλονται μετά την 13.05.2016 (ημερομηνία ισχύος του νέου καθεστώτος.

  Επίσης απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού και έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και εφάπαξ. Από την 01/01/2017 ο χρόνος ασφάλισης που είχε διανυθεί στον πρώην φορέα στον οποίο ο ασφαλισμένος είχε, με βάση την απασχόλησή του, υποχρέωση υπαγωγής, λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.

  Αίρονται στρεβλώσεις του παρελθόντος και επιταχύνεται η απονομή των παροχών, καθώς οι νέες διατάξεις εφαρμόζονται ενιαία στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ.

  Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας

  Κοινωνία