• Αναζήτηση
 • Ολλανδοί εμπειρογνώμονες: Κομβικός παράγοντας ο καιρός για την ρύπανση

  «Θα μπορούσε η συγκεκριμένη παραλία με πολλή δουλειά να καθαρίσει σε μισή ημέρα.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Θα μπορούσε η συγκεκριμένη παραλία με πολλή δουλειά να καθαρίσει σε μισή ημέρα. Συνήθως βλέπουμε σε μερικές εβδομάδες αν μπορεί να εμφανιστεί πάλι πετρέλαιο αλλά αυτό εξαρτάται από τον καιρό. Αν είναι πιο άγρια η θάλασσα είναι πιο εύκολο να εμφανιστεί και πάλι». Αυτό ανέφερε από την παραλία του Αλίμου ο κ. Ερικ Λάνερ επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων από το λιμάνι του Ρότερνταμ σχετικά με την ρύπανση στον Σαρωνικο.
  Οι εμπειρογνώμονες είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά από συννενόηση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη με τον δήμαρχο Ρότερνταμ και παρουσίασαν το πρωί της Τρίτης τα συμπεράσματά τους για τον τρόπο αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό.
  Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του παραλιακού μετώπου, στον Άλιμο, με τον δήμαρχο του δήμου Αλίμου κ. Κονδύλη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, περιοχές που έχουν πληγεί. Αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες του λιμανιού του Ρότερνταμ, που από προχθές βρίσκονται στην Αθήνα, μας ενημέρωσαν για το πώς αποτιμούν την κατάσταση αλλά και την εμπειρία τους για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών στην περιοχής τους.»
  Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «οι Ολλανδοί εκπρόσωποι εξήραν τη δουλειά που γίνεται από πάρα πολλούς εργαζόμενους, εθελοντές και μη, σε όλη την έκταση της ακτογραμμής. Βλέπουμε ανθρώπους να δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά. Από κει και πέρα θέλει ακόμα περισσότερη δουλειά. Θέλει ειδικά μέσα για τις περιοχές που έχουν πληγεί ανάλογα με το αν είναι βραχώδεις επιφάνειες ή καλυμμένες με άμμο. Στο δήμο Αθηναίων είμαστε πρόθυμοι να έρθουμε με εθελοντές να βοηθήσουμε στον καθαρισμό της ακτογραμμής. Θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ τους δημάρχους και τα επιτελεία τους, επειδή φέρνουν και αυτοί εθελοντές, για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν στις περιοχές τους. Επίσης να ευχαριστήσω και τους εκπροσώπους από το λιμάνι του Ρότερτνταμ και βεβαίως τον δήμαρχο Ahmed Aboutaleb που είχε την καλοσύνη να ανταποκριθεί αμέσως στην παράκλησή μου».

  Κοινωνία