• Αναζήτηση
 • Καθυστερήσεις στην καταβολή του φοιτητικού επιδόματος για το 2015-2016

  Πρόβλημα έχει προκύψει με την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος της περασμένης χρονιάς στα ΑΕΙ, καθώς το ποσό των 1000 ευρώ που προβλέπετε δεν έχει ως σήμερα καταβληθεί στους δικαιούχους.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Πρόβλημα έχει προκύψει με την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος της περασμένης χρονιάς στα ΑΕΙ, καθώς το ποσό των 1000 ευρώ που προβλέπετε δεν έχει ως σήμερα καταβληθεί στους δικαιούχους.
  Ανακοίνωση  σχετικά με την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, εξέδωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου κ.  Γ. Αγγελόπουλος. Οπως αναφέρει, απέστειλε σήμερα στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων επιστολή με την οποία επισημαίνει ότι το υπουργείο έχει ήδη διαθέσει το ποσό των 3.427.000 ευρώ στα ΑΕΙ που έχουν υποβάλει σχετικά αιτήματα.
  «Μετά την κατάργηση των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου των Περιφερειών και Νομαρχιών την 31/12/2016 σύμφωνα με το Ν. 4270/2014, οι οποίες είχαν ως αρμοδιότητα τον έλεγχο των δικαιολογητικών, καθώς και την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών, η αρμοδιότητα αυτή μεταβιβάστηκε βάσει του αρ. 31 του Ν. 4452/2017 στα Α.Ε.Ι.» τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος. «Επομένως, για την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους δικαιούχους για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών των δικαιούχων από τα Α.Ε.Ι.».
  Και τονίζει ότι σε σύνολο 34 ΑΕΙ:
  – Τα 31 ΑΕΙ έχουν υποβάλει αιτήματα χρηματοδότησης, εκ των οποίων στα 26 ΑΕΙ το ΥΠΠΕΘ έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία χρηματοδότησής τους καταβάλλοντας άμεσα στους προϋπολογισμούς τους το συνολικό ποσό των 3.427.000 ευρώ, ενώ στα 5 ΑΕΙ που υπέβαλαν πρόσφατα αίτημα χρηματοδότησης αναμένεται άμεσα η χρηματοδότησή τους.
  – 3 ΑΕΙ δεν έχουν ακόμη αιτηθεί στο υπουργείο τη χρηματοδότησή τους για το στεγαστικό επίδομα. (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ΑΣΠΑΙΤΕ).
  Στην επιστολή Αγγλόπουλου επισημαίνεται ακόμη ότι από τα 26 ΑΕΙ που το υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία χρηματοδότησής τους:
  – 21 ΑΕΙ δεν έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα το στεγαστικό επίδομα στους δικαιούχους-φοιτητές
  – 5 ΑΕΙ (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ΕΚΠΑ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας)  έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία και έχει καταβληθεί το στεγαστικό επίδομα στους δικαιούχους-φοιτητές.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk