• Αναζήτηση
 • Συγκέντρωση – πορεία στο Κερατσίνι για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

  Σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική πορεία στο Κερατσίνι για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Παρακαλώ περιμένετε...

  Σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική πορεία στο Κερατσίνι για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

  Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες ας σημειωθεί βρίσκονταν σε σημείο αναπνοής από την συγκέντρωση – πορεία. Προκλήθηκαν ζημιές στο δημαρχείο Κερατσινίου. Τα επεισόδια ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 10 μ.μ.. Πραγματοποιήθηκαν 3 προσαγωγές, ενώ υπάρχουν αναφόρές για πολίτες που τραυματίστηκαν από πέτρες. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 με έναν τεχνικό τραυματία. Προκλήθηκαν ζημιές σε ληξιαρχείο και σε ένα κατάστημα.

  Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετέχουν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς, θα περάσει από τις γειτονιές του Κερατσινίου, και θα κατευθυνθεί προς το Καστράκι Δραπετσώνας, έναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου στις 8 μ.μ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

  Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί» οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδικάζουν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια.

  Παρόντες στη συγκέντρωση είναι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με τη διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

  Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

  Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».

  Κοινωνία