• Αναζήτηση
 • Συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

  Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας θα γίνουν εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αντιφασιστικές οργανώσεις, δήμοι, σωματεία εργαζομένων, φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας θα γίνουν εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αντιφασιστικές οργανώσεις, δήμοι, σωματεία εργαζομένων, φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

  Στην Αθήνα το Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας ως τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Στην πορεία θα λάνουν μέρος πολλές οργανώσεις και φορείς, μεταξύ άλλων και η ΑΔΕΔΥ. Η Αστυνομία έχει λάβει μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων.

  Στη Θεσσαλονίκη αντιφασιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση το πρωί του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας κινήθηκαν στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Δωδεκανήσου και επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η Αστυνομία είχε αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή μέσω της Πολυτεχνείου και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου διαλύθηκε η πορεία.

  Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει: «Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική ευθεία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον αδικοχαμένο μουσικό.

  Καλούμε τους ανθρώπους της ενημέρωσης να συμμετάσχουν σε όλα τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια, που διοργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς και αντιφασιστικά κινήματα. Εμείς, οι άνθρωποι της ενημέρωσης, τιμούμε τη μνήμη του Παύλου, στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στη ρατσιστική βία, τη μισαλλοδοξία, τη φασιστική βαρβαρότητα και ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων».

  Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στο χώρο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και μετά πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατεύθυνση στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί, έχει ήδη ανακοινωθεί από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα εκδήλωση με τίτλο «Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τούς?», στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk