Εάν επιθυμούν να αποφύγουν το «ζοφερό μέλλον» τους, τότε οι γυναίκες – θύματα βιασμού θα πρέπει να παντρεύονται τους βιαστές τους. Αυτό δήλωσε μιλώντας στο κοινοβούλιο της Μαλαισίας βουλευτής του κυβερνώντος συνασπισμού και πρώην δικαστής του νόμου της σαρία κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα ένα νομοσχέδιο για τα σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά. Παρότι αναγνώρισε ότι ο βιασμός καθαυτός αποτελεί έγκλημα, ο μαλαισιανός βουλευτής υποστήριξε πως οι βιαστές και τα θύματά τους μπορούν και να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία και να «γυρίσουν σελίδα» στη ζωή μέσω του γάμου τους.

«Ενδεχομένως μέσω του γάμου να έχουν μια καλύτερη και υγιή ζωή. Και το άτομο που βιάστηκε δεν πρέπει απαραίτητα να έχει ένα ζοφερό μέλλον. Θα έχει έναν σύζυγο, τουλάχιστον, και αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θεραπεία για τα διογκωμένα κοινωνικά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αλλά ο βουλευτής του Barisan Nasional (Εθνικό Μέτωπο), του συνασπισμού που κυβερνά τη Μαλαισία από το μακρινό 1957 όταν η χώρα κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, υποστήριξε επίσης ότι τα κορίτσια ηλικίας μόλις 12 ετών είναι πιθανό να είναι και «πνευματικά και σωματικά» έτοιμα για γάμο.

«Εξοργίστηκα που μπόρεσε να προβεί σε μια τέτοια δήλωση. Με στόχο βασικά να δικαιολογήσει και να νομιμοποιήσει ένα λάθος, τον βιασμό ως θεσμό. Είναι ένας ηγέτης της κοινωνίας , ως μέλος του κοινοβουλίου, και ο τρόπος που σκέφτεται είναι ανησυχητικός. Στέλνει το μήνυμα στη χώρα ότι πρόκειται για κάτι οποίο είναι αποδεκτό. ‘Πηγαίνετε και βιάστε κάποια και σε περίπτωση που σας συλλάβουν προσφερθείτε να την παντρευτείτε’», επισήμανε από την πλευρά της η επικεφαλής μιας οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών.

Πάντως την Τρίτη, παρά τα όσα εξοργιστικά ακούστηκαν στο κοινοβούλιο της Μαλαισίας, το νομοσχέδιο κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα μικρά παιδιά τελικά υπερψηφίστηκε.