• Αναζήτηση
 • «Κρίνεται η μοίρα του κόσμου» λέει ο Ομπάμα και καλεί σε ψήφο τους Αμερικανούς

  Με τους πιο δραματικούς μέχρι τώρα τόνους κάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν ώστε «να οδηγήσουν τις εξελίξεις στη σωστή κατεύθυνση»: «Η μοίρα της χώρας βρίσκεται στα χέρια σας, κρίνεται η μοίρα του κόσμου» είπε εν όψει της μάχης Χίλαρι και Τραμπ.

  Παράλληλα, ο Ομπάμα -σε αντίθεση με τη πρώτη του αντίδραση για την ανακίνηση του θέματος των mail της Κλίντον- επέκρινε εμμέσως τον αρχηγό του FBI για την στάση του.

  Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Τσάπελ Χιλ της Βόρειας Καρολίνας, ο πρόεδρος είπε στους ψηφοφόρους πως «η μοίρα της αμερικανικής Δημοκρατίας βρίσκεται στα χέρια σας».

  «Κρίνεται η μοίρα της υφηλίου, και εσύ, Βόρεια Καρολίνα, θα πρέπει να διασφαλίσεις πως τα πράγματα θα πάνε στην σωστή κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά.

  Καθώς η ανακίνηση της υπόθεσης με τα mail της Κλίντον ενώ βρισκόταν στο υπουργείο Εξωτερικών έχει μικρύνει τη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, το στρατόπεδο των Δημοκρατικών στοχεύει σε κινητοποιήση μέχρι και του τελευταίου ενδεχόμενου ψηφοφόρου του, φοβούμενο πως τα πάντα μπορεί να κριθούν στο νήμα.

  «Δεν κρίνομαι εγώ στην κάλπη» είπε ο Ομπάμα, «αλλά στην κάλπη κρίνεται η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, η πρόοδος και η δημοκρατία μας».

  Επιπλέον, προηγουμένως ο Ομπάμα είχε επικρίνει εμμέσως σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τον αρχηγό του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος είχε ανακινήσει την υπόθεση των mail λέγοντας πως είχαν εντοπιστεί και άλλα ηλεκτρονικά μηνύματα -χωρίς να έχουν ανοιχτεί, και χωρίς να είναι γνωστό αν και σε ποιο βαθμό αλλάζουν τα δεδομένα γύρω από την υπόθεση.

  O αμερικανός πρόεδρος είπε πως δεν ήθελε μεν να αναμειχθεί στα ζητήματα του FBI, όμως σημείωσε ότι «στις έρευνες δεν εργάζεται κανείς με εικασίες ή τμηματικές πληροφορίες». «Οι έρευνες γίνονται με βάση στέρεες αποφάσεις» είπε.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk