Απορρίφθηκε η εκ νέου κλήτευση στην Εξεταστική του Δ. Κοντομηνά

Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η πρόταση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, να κληθεί εκ νέου ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», Δημήτρης Κοντομηνάς, για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων από Τράπεζες, σε κόμματα και ΜΜΕ.

Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η πρόταση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, να κληθεί εκ νέου ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», Δημήτρης Κοντομηνάς, για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων από Τράπεζες, σε κόμματα και ΜΜΕ.

Η κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε παράλληλα και το αίτημά του να κληθεί και να καταθέσει στην Εξεταστική, ο πρώην διευθυντής του «Mega», Μανώλης Καψής.

Αιτιολογώντας την πρότασή του για νέα ακρόαση του κ. Κοντομηνά, ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε, ότι προκύπτει αυτή η ανάγκη, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επιχειρηματία, σχετικά με παρεμβάσεις που του έγιναν μετά την διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις, ώστε το κανάλι του να συνεργαστεί με συγκεκριμένο υποψήφιο.
«Αποστρέφομαι την λογική να μετατραπεί η Εξεταστική Επιτροπή σε εκπομπή πρωϊνάδικου», ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα.

«Ο κ. Κοντομηνάς ήρθε στην Εξεταστική και είπε ό,τι είχε να μας πει και δεν θα μας πει νέες σκέψεις και δεδομένα. Ας βγάλει 100 δελτία Τύπου, αν θέλει», τόνισε ο κ. Λάππας.
Για τον κ. Καψή, ο κ. Λάππας υποστήριξε ότι δεν κρίνεται σκόπιμο να κληθεί για να κάνει απλά μια «δήλωση πολιτικού περιεχόμενου», αφού όπως είπε, δεν κατέχει καμία καίρια θέση στο «Mega» που να αφορά το παρελθόν ή την προοπτική του καναλιού.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, υποστήριξε ότι το θέμα των καταγγελιών του κ. Κοντομηνά δεν θα πρέπει να αγνοηθεί, και διευκρίνισε ότι η δική του πρόταση είναι να κληθεί στην Εξεταστική, εφ’ όσον διαπιστωθεί ότι η Επιτροπή Θεσμών, που είναι και η αρμόδια, δεν είναι διατεθειμένη να τις ερευνήσει.
Για την κλήτευση του κ. Καψή, αναγνώρισε μεν ότι δεν είχε κανένα διοικητικό ρόλο, ωστόσο όπως είπε, «θα είναι θετικό να μπορούσε να πει τις σκέψεις του, καθώς υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ανείσπρακτα δάνεια του «Mega».

Με την πρόταση του κ. Μηταράκη, συντάχθηκε και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σημειώνοντας ότι στις χθεσινές καταγγελίες του, ο κ. Κοντομηνάς «δεν είπε κάτι που έπεσε κανείς από τα σύννεφα», ενώ θετικός εμφανίστηκε και για την κατάθεση στην Εξεταστική, του κ. Καψή.
Την διαφωνία του για νέα κλήτευση του κ. Κοντομηνά, εξέφρασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, υποστηρίζοντας ότι και στη πρώτη του κατάθεση στην Εξεταστική «έλεγε καραμπινάτα ψέματα».
«Για εμάς το θέμα του κ. Κοντομηνά διαλευκάνθηκε. Όποιος θέλει να κάνει εκπομπές ας τις κάνει, έχει τη δυνατότητα αυτή», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ομόφωνα τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, συμφώνησαν ότι είναι αναρμόδια να εξετάσουν όλα τα έγγραφα που τους απέστειλε ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», Θανάσης Γεωργακόπουλος,
καθώς δεν αφορούν τις εργασίες τους και θα τα διαβιβάσουν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, καθώς και στην Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Γεωργακόπουλος στην επιστολή του προς τα μέλη της Εξεταστικής, τα έγγραφα σχετίζονται με τη ΝΔ και αφορούν, μεταξύ άλλων, διάφορα αιτήματα πολιτών προς το κόμμα, τα οποία βρήκε ο ίδιος στα σκουπίδια στην Συγγρού, αμέσως μετά που μετακόμισε σε νέα γραφεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk