Αυξημένο το επιτόκιο νέων δανείων τον Ιούνιο

Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε τον Ιούνιο του 2016, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης, έναντι του προηγούμενου μήνα. Το περιθώριο επιτοκίου αυξήθηκε στις 4,45 εκατοστιαίες μονάδες, έναντι 4,41 τον προηγούμενο μήνα.

Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε τον Ιούνιο του 2016, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης, έναντι του προηγούμενου μήνα. Το περιθώριο επιτοκίου αυξήθηκε στις 4,45 εκατοστιαίες μονάδες, έναντι 4,41 τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 0,42%, σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά διαμορφώθηκε στο 0,12%, σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το μέσο επιτόκιο μίας ημέρας από επιχειρήσεις παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,21%.

Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος διαμορφώθηκε στο 0,86%, σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρουσίασε αύξηση κατά 3 μονάδες βάσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,87%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) μειώθηκε κατά 11 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 14,48%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο παρουσίασε αύξηση κατά 65 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,64%.

Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια παρουσίασε μείωση κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,82%.

Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης, έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 7,32%.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου αυξήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,83%.

Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ μειώθηκε κατά 29 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,68%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 10 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,07%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στο 4,73%, έναντι 4,71% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο παρουσίασε μείωση κατά 6 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,69%.

Επιτόκια σε υφιστάμενες καταθέσεις και υφιστάμενα δάνεια

Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε, τον Ιούνιο του 2016, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα του συνόλου των καταθέσεων, ενώ το αντίστοιχο μέσο επιτόκιο των δανείων μειώθηκε.

Αναλυτικότερα, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων (συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων μίας ημέρας) διαμορφώθηκε στο 0,41%, σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το αντίστοιχο μέσο επιτόκιο των δανείων μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,90%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 2 έτη μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 0,89%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των καταθέσεων από επιχειρήσεις διαμορφώθηκε στο 0,94%, αμετάβλητο έναντι του προηγούμενου μήνα.

Τo μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών διαμορφώθηκε στο 2,64%, έναντι 2,66% τον προηγούμενο μήνα. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,98%.

Τέλος, το επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων διαμορφώθηκε στο 5,21%, έναντι 5,19% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk