Για παραλείψεις και λάθη στην απάντηση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προς τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega κ. Μανώλη Καψή κάνει λόγο σε ανακοίνωση-ανταπάντηση της Διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega.
Αφήνει αιχμές καθώς οι παραλείψεις και τα λάθη δημιουργούν νέα ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που υπηρετούν. Παραθέτει μάλιστα και όλα τα έγγραφα ενημερότητας που έχουν προσκομισθεί και παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -ως απάντηση στην δήλωση του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega κ. Μανώλη Καψή – βρίθει ανακριβειών λαθών και παραλείψεων και δημιουργεί νέα ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που υπηρετεί.
1. Η εταιρεία Τηλέτυπος ΑΕ έχει προσκομίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τα σχετικά έγγραφά έχουν παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
2. Η Πήγασος Εκδοτική ΑΕ έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
3. Η Πήγασος Εκδοτική ΑΕ έχει προσκομίσει τραπεζική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
4. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη έχει υποβάλει υπεύθυνη αρνητική δήλωση στην οποία επισημαίνεται ότι δεν έχει προβεί σε σύναψη δανείων που αφορούν την προς αδειοδότηση δραστηριότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
5. Η μέτοχος Prime Applications AE με ποσοστό συμμετοχής στην Τηλέτυπος 2,68% μέσω αγοράς μετοχών από το χρηματιστήριο, έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
6. Η μέτοχος Prime Applications ΑΕ κατέθεσε αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το Δημόσιο στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
7. Η μέτοχος Prime Applications AE έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει συνάψει δάνεια για την αγορά μετοχών της Τηλέτυπος ΑΕ. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
Συνεπώς, η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καλείται να απαντήσει:
A. Γιατί δεν φρόντισε να ελέγξει τον φάκελο που υπέβαλε η εταιρεία Τηλέτυπος ΑΕ;
B. Ποιος και γιατί «διέρρευσε» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ψευδή είδηση ότι η εταιρεία Τηλέτυπος ΑΕ δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα;
Σε κάθε περίπτωση ακόμα και ο πιο αφελής αντιλαμβάνεται την προσπάθεια κυβερνητικών κύκλων να βάλουν λουκέτο στο Mega.
ΥΓ. Αναμένουμε την ενδελεχή μελέτη και την άμεση δημοσίευση των φακέλων υποψηφιότητας των άλλων εταιριών, όπως ακριβώς πράττει η επιτροπή με τον φάκελο του Mega».
Τι είχε ανακοινώσει η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
«Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενημερώνει το κοινό και τους φορείς προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι:
Στην έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού (αρ. πρωτ.178/19.7.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο,
(https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%986%CE%A3465%CE%99%CE%A7%CE%A6-%CE%96%CE%91%CE%99) μεταξύ των λόγων που αναφέρονται για την μη προεπιλογή της εταιρείας «Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων (MEGA CHANNEL)» στην τελευταία σελίδα περιλαμβάνονται και τα εξής:
1- κγ) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία δεν προσκόμισε φορολογική ενημερότητα.
2- κδ) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος Εκδοτική ΑΕ και η υποψήφια εταιρεία δεν προσκόμισαν ασφαλιστική ενημερότητα.
3- κε) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος Εκδοτική ΑΕ και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ δεν προσκόμισαν τραπεζική ενημερότητα.
Επαναλαμβάνουμε ότι τα παραπάνω είναι ήδη δημοσιευμένα.
Σε κάθε περίπτωση, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απηύθυνε προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ερώτημα θεραπείας για όλους τους ενδιαφερόμενους που αποκλείστηκαν.
Η ανακοίνωση του κ. Καψή επιχειρεί να φορτώσει στους ώμους του δημοσίου, προβλήματα και επιλογές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού.
Είναι προφανώς απολύτως αβάσιμη».