Βουλή: Σε ερωτήσεις βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής απαντά ο Γιάννης Αλαφούζος

Σε ερωτήσεις των βουλευτών της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια του ΣΚΑΪ απαντά αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑϊ, Γιάννης Αλαφούζος.

Βουλή: Σε ερωτήσεις βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής απαντά ο Γιάννης Αλαφούζος | tovima.gr

Σε ερωτήσεις των βουλευτών της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια του ΣΚΑΪ απαντά αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑϊ, Γιάννης Αλαφούζος.

O κ. Αλαφούζος είπε ότι ο ΣΚΑΪ αποπληρώνει κανονικά τα δάνεια του και δεν έχει κάνει καμία ρύθμιση οφειλής με το Δημόσιο. Υπογράμμισε μάλιστα ότι στα τέλη Ιουνίου κατέβαλλε μια δόση αποπληρωμής δανείου ύψους άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρω .

Πρόσθεσε, επίσης, ότι υπάρχουν ανταγωνιστές του ΣΚΑΪ που, παρότι δεν εξοφλούν τα δάνεια τους, εντούτοις συμμετέχουν κανονικά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με πιο ευνοϊκές συνθήκες.

Είπε ότι ο ΣΚΑΪ υφίσταται και τώρα πολιτική δίωξη όπως αυτή της εποχής Μητσοτάκη, ενώ εκτιμά ότι οι τράπεζες πιέζονται πολιτικά από την Κυβέρνηση να μην δίνουν δάνεια σε ΜΜΕ.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικες άδειες, κατήγγειλε ότι ο εκ των συμμετεχόντων, Χρήστος Καλογρίτσας, έχει ευνοηθεί από την κυβέρνηση ως εργολάβος με την κατάτμηση του έργου της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και μάλιστα πρόσφατα, καθώς ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε το απαιτούμενο πτυχίο για να αναλάβει μεγαλύτερα έργα. Αποκάλυψε δε, ότι του δόθηκε μεγάλη εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα Αττικής για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό.

Επίσης, ανέφερε, ότι στο σχήμα της αίτησης του κ. Σαββίδη, που ζητούσε τηλεοπτική άδεια, μετείχαν στελέχη από το κόμμα του κυρίου Καμμένου.

Όπως είπε ο κ. Αλαφούζος, το σύνολο των δανειακών οφειλών του ομίλου ΣΚΑΪ είναι 28 εκατομμύρια 451 χιλιάδες ευρω και εξυπηρετούνται κανονικά.

Ο κ. Αλαφούζος υπογράμμισε ότι από το 2012 και μετά ο ΣΚΑΪ σταμάτησε να κάνει απολύσεις για λόγους κοινωνικούς, καθώς είχε βαθύνει πολύ η κρίση.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο ίδιος έχει βάλει ίδια κεφάλαια ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, και σημείωσε ότι την τελευταία διετία χρειάστηκε να βάλει ίδια κεφάλαια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διασωθεί ο ΣΚΑΪ, λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.

Πρόσθεσε δε, ότι ο ΣΚΑΪ δεν κερδοφορεί, αλλά έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα επιβίωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk