Αντίστροφη μέτρηση για τα stress tests 51 ευρωπαϊκών τραπεζών

Σε δημοσιοποίηση των νέων stress tests των μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης ετοιμάζεται να προχωρήσει το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή σε συνεργασία με την ΕΚΤ. Πρόκειται για τεστ που θα δείξουν πόσο ισχυρές είναι 51 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες απέναντι σε νέα οικονομικά σοκ τα οποία μπορεί να εκδηλωθούν.

Σε δημοσιοποίηση των νέων stress tests των μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης ετοιμάζεται να προχωρήσει το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή σε συνεργασία με την ΕΚΤ.

Πρόκειται για τεστ που θα δείξουν πόσο ισχυρές είναι 51 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες απέναντι σε νέα οικονομικά σοκ τα οποία μπορεί να εκδηλωθούν, παρότι αυτή τη φορά δεν θα ανακοινωθεί αν οι τράπεζες περνούν το τεστ ή αποτυγχάνουν ούτε τυχόν ελλείψεις κεφαλαίων που θα προκύψουν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα νέα τεστ κοπώσεως αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω των προσπαθειών που καταβάλλει αυτό το διάστημα η Ιταλία για να ενισχύσει τα χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα, που έχουν στους ισολογισμούς τους κόκκινα δάνεια 360 δισ. ευρώ.

Στη λίστα των νέων τεστ βρίσκονται πέντε ιταλικές τράπεζες, η UniCredit, η Intesa Sanpaolo, η Monte dei Paschi di Siena, η Banco Popolare και η UBI Banca. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, από τα τεστ φέρεται να έχει κοπεί μόνο η Monte dei Paschi.

Οι 51 ευρωπαϊκές τράπεζες που μπαίνουν στο μικροσκόπιο έχουν ενεργητικό τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ καθεμιά. Το ενεργητικό όλων αυτών των τραπεζών αναλογεί στο 70% του συνολικού ενεργητικού όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk