Κατρούγκαλος: Κανείς δεν αισθάνεται καλά που κόπηκε το ΕΚΑΣ

Θα υπάρξει προσπάθεια απομόνωσης του ΔΝΤ στην επερχόμενη διαπραγμάτευση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας ότι ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Αναφερόμενος στην περικοπή του ΕΚΑΣ και τους λόγους της συγκεκριμένης ενέργειας ο υπουργός Εργασίας ανέφερε «όποιος έχασε το ΕΚΑΣ έχει δίκιο να παραπονιέται».

Θα υπάρξει προσπάθεια απομόνωσης του ΔΝΤ στην επερχόμενη διαπραγμάτευση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας ότι ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως οι μισθοί δεν θα μειωθούν και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού.

Αναφερόμενος στην περικοπή του ΕΚΑΣ και τους λόγους της συγκεκριμένης ενέργειας ο υπουργός Εργασίας ανέφερε «όποιος έχασε το ΕΚΑΣ έχει δίκιο να παραπονιέται, αλλά έρχονται μέτρα που θα ενισχύσουν όσους το έχασαν».

Για την επερχόμενη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως το ΔΝΤ θα απομονωθεί, ενώ δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης ή ενσωμάτωσης 13ου και 14ου μισθού.

Συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «το μόνο θέμα που θα μπει σε διαπραγμάτευση είναι ο μηχανισμός χορήγησης των μισθών».

Ο υπουργός Εργασίας είπε τέλος πως στον κ. Μοσκοβισί είχε αναφέρει πως η ρήξη με το ΔΝΤ είναι διαρκής και οι ομαδικές απολύσεις δεν έχουν νόημα στην Ελλάδα. Ο κ. Κατρούγκαλος πάντως σημείωσε «θα αναγκαστούμε να συμμορφωθούμε με την απόφαση του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου για τις απολύσεις».

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε επίσης με νόημα πως «εμείς κώδικα Πινοσέτ δεν θα βάλουμε στα εργασιακά. Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία υποχώρηση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk