Είναι αλλιώς να κατακεραυνώνεις την υποτιθέμενη διαπλοκή και αλλιώς να υπερασπίζεσαι τον Καλογρίτσα, τον Σαββίδη και τους λοιπούς φερέλπιδες νεοκαναλάρχες. Οταν ρωτήθηκε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Σκάι ο Πρωθυπουργός είπε το αμίμητο: «Δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί που έρχονται. Δεν περιμένω άλλωστε να έρθουν ευαγή ιδρύματα». Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός και η παρέα του ετοιμάζονται να παραδώσουν την ενημέρωση του ελληνικού λαού σε πρόσωπα που προέρχονται από τα σκοτεινά βάθη της ελληνικής επιχειρηματικότητας προφανώς δεν μπορεί να είναι αδιάφορο. Και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι αριστερό…
nnn
Δεν γίνεται ο Πρωθυπουργός να μην μπορεί να υπερασπιστεί την επιλογή του στον ελληνικό λαό και να παριστάνει τον αδιάφορο. Ο κόσμος όμως έχει μάτια και βλέπει. Και μυαλό βεβαίως για να κρίνει.
nnn
Ο έρωτας του λαού έναντι του Πρωθυπουργού δείχνει να τελειώνει. Αυτό μαρτυρά η όλο και μεγαλύτερη απόσταση που τηρούν οι πολίτες απέναντι στους υπουργούς, τους βουλευτές, τα κυβερνητικά στελέχη και αυτόν ακόμα τον ίδιο. Οι αποδοκιμασίες τελευταίως είναι συνεχείς. Πάμπολλα είναι τα παραδείγματα από όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε στην προχθεσινή επίσκεψή του στη Σαντορίνη για τα εγκαίνια του εκεί νοσοκομείου, δεν τον ζύγωσε άνθρωπος. Μόνο κάτι νοσοκόμες για να βγάλουν selfies μαζί του (ο άνθρωπος τρελαίνεται για τις selfies) και λιγοστοί υπάλληλοι του νοσοκομείου οι οποίοι και του την «έπεσαν» διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, για τους φόρους, για την ακρίβεια και για την κακή ποιότητα τουριστών που έρχονται στο νησί, οι οποίοι όχι μόνο δεν ξοδεύουν χρήματα αλλά και φοροδιαφεύγουν. Οπότε δικαίως πλέον γίνεται λόγος για… διαζύγιο με τον λαό.
nnn
Κάποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές παρατήρησαν ότι στην εισήγησή του για τον εκλογικό νόμο ο αρμόδιος υπουργός Π. Κουρουμπλής απηύθυνε μια έκκληση προς τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Τους είπε ότι αν δεν ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο θα έχουμε μονοκομματική κυβέρνηση. Αν δεν συνιστά αυτό ομολογία ήττας και παραδοχή απόστασης από τον λαό, τότε τι συνιστά;


Οι μεταξωτές κορδέλες

Μία από τις πρώτες δηλώσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός μόλις σχημάτισε την κυβέρνησή του ήταν ότι θα καταργήσει την ΑΕΜΥ. Ποια είναι η ΑΕΜΥ; Πρόκειται για την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, η οποία χρηματοδοτείται ετησίως από τον κρατικό προϋπολογισμό με 5 εκατ. ευρώ. Οχι μόνο δεν την κατάργησε αλλά εγκαινίασε και νοσοκομείο (αυτό της Σαντορίνης) το οποίο χρηματοδοτείται από την ΑΕΜΥ. Καλά θα πείτε, αυτό πείραξε; Εδώ είπε ότι θα καταργήσει κοτζάμ ΕΝΦΙΑ (και τον αύξησε), με την ΑΕΜΥ θα ασχολούμαστε τώρα; Πρόκειται για άλλη μία αυταπάτη του Πρωθυπουργού όσον αφορά τον χώρο της Υγείας που καλύφθηκε με το στήσιμο μιας φιέστας στη Σαντορίνη. Υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, κομματικά στελέχη και ένα σωρό παρατρεχάμενοι (οι αποκαλούμενοι και… «επί τόπου») βρέθηκαν στη Σαντορίνη για να δοξάσουν τον Πρωθυπουργό όταν έκοβε την κορδέλα εγκαινιάζοντας ένα μη λειτουργικό νοσοκομείο με τη συμμετοχή μιας… Ανώνυμης Εταιρείας, την οποία είχε δεσμευθεί να καταργήσει. Και προφανώς έμειναν όλοι εκστασιασμένοι από την πρωθυπουργική δήλωση ότι ως τον Δεκέμβριο το νοσοκομείο θα στελεχωθεί και με… γιατρούς! Ή ακόμα όταν είδαν ξαφνικά το νέο ασθενοφόρο που εμφανίστηκε στο νησί για τις ανάγκες τις φιέστας. Μόνο που, όπως κατήγγειλε η ΝΔ, δεν ήταν ακριβώς ασθενοφόρο αλλά ένα αυτοκίνητο κινητής αιμοληψίας από το τοπικό Κέντρο Υγείας το οποίο και βάφτισαν ασθενοφόρο. Μπορεί να έχουμε έλλειψη από γάζες στα νοσοκομεία, αλλά από κορδέλες διαθέτουμε σίγουρα… πλεόνασμα.
nnn
Ούτε άγχος ούτε καν προετοιμασία είχε, όπως λέει, η Μαρέβα Μητσοτάκη που συνόδευσε για πρώτη φορά τον σύζυγό της Κυρ. Μητσοτάκη στην επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ. Αγχος δεν είχε γιατί συνδύασε την… business, τη θρησκεία και την πολιτική. Και τούτο γιατί μετείχε μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του επίσημου προγράμματος της επίσκεψης, δηλαδή στην επίσκεψη στο Πατριαρχείο και στο Μουσείο. Τις υπόλοιπες ημέρες έκανε το δικό της πρόγραμμα ως αντιπρόεδρος της εταιρείας Endeavor. Και με την ευκαιρία επισκέφθηκε τα μεγαλύτερα malls του Ισραήλ, όχι για να αγοράσει φορέματα, αφού διαθέτει τα δικά της, αλλά επειδή επιδιώκει συνεργασία μαζί τους, με την εταιρεία Zeus+Dione που διαθέτει. Οχι, νομίζατε ότι θα ακολουθούσε τον σύζυγό της σε ανιαρά επίσημα γεύματα, δεξιώσεις ή συνομιλίες. Εκείνο όμως που περισσότερο της έκανε εντύπωση, όπως είπε, ήταν η ξενάγησή της στον Πανάγιο Τάφο: «Ηταν το highlight του ταξιδιού» έλεγε.


Τα «αριστερά κεφάλαια»

Εριξε στο τραπέζι το χαρτί της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό ο Πρωθυπουργός και δεν ήταν λίγοι από το «γαλάζιο» στρατόπεδο που το εξέλαβαν ως άνοιγμα προς τον Κ. Καραμανλή και στρατηγική για να διεμβολίσει τη ΝΔ. Το θέμα είναι πώς το εκλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός. Συνεργάτες του (και όχι ο ίδιος, που ποτέ δεν μιλάει) μου λένε ότι τον αφήνει παγερά αδιάφορο αυτή η πρόταση. Πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός το κάνει για να προκαλέσει εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που την απασχολούν και, κυρίως, ότι δουλεύει αποκλειστικά για τον εαυτό του. Ρώτησα γιατί. Και ιδού τι μου απάντησαν: Το 2020 που θα γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αν τελικά περάσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος η πρόταση για απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με αυξημένες αρμοδιότητες, τότε ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να είναι και ο ίδιος υποψήφιος. Ως το 2020 πιθανόν να μην είναι Πρωθυπουργός, θα έχει παραιτηθεί από το κόμμα του και συνεπώς για να μη μείνει χωρίς δουλειά είναι πολύ πιθανόν να εκμεταλλευθεί την αριστερή πλειοψηφία που κατά κανόνα υπάρχει στο εκλογικό σώμα και να θέσει υποψηφιότητα. Φτάνει ως τότε, μου λένε, να έχει καταφέρει να καταργήσει τον… ΕΝΦΙΑ, όπως τόσες φορές υποσχέθηκε χωρίς να κρατήσει την υπόσχεσή του.
nnn
Ηδη οι «γαλάζιοι» βουλευτές τον προτρέπουν να γράψει από τώρα τα… απομνημονεύματά του. Στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το στρατιωτικό ΤΑΙΠΕΔ και για τον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις, σηκώθηκε ο Κ. Τασούλας και είπε στον Π. Καμμένο να συμβουλεύσει τον Πρωθυπουργό να αρχίσει να γράφει τα απομνημονεύματά του: «Επειδή ο Τσίπρας διαισθάνεται ότι τις επόμενες εκλογές τις έχει χάσει από χέρι, πρέπει να προετοιμάζεται για τα πολιτικά του απομνημονεύματα και ιδιαίτερα τα «αριστερά» κεφάλαια αυτών των απομνημονευμάτων. Και τούτο για να αντισταθμίσει τον πραγματικό απολογισμό που είναι το τρίτο Μνημόνιο, οι νέοι φόροι και οι αυξήσεις παντού, και βεβαίως σε ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και εισφορές. Τα «αριστερά κεφάλαια» που του έμειναν είναι η απλή αναλογική και ο συνδικαλισμός στις Ενοπλες Δυνάμεις. Και τα δύο κατεδαφιστικά και για την πολιτική σταθερότητα και για τον Στρατό αντίστοιχα…» είπε στον υπουργό Αμυνας.

Ο Παππάς, ο Ακης και ο Μένιος

Πληροφορούμαι ότι τον νόμο Παππά για τα κανάλια υποστήριξαν στο ΣτΕ ως συμπαραστάτες της κυβέρνησης δύο έγκριτοι νομικοί: ο καθηγητής Γ. Δρόσος, ιδιαίτερα στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου (μεταξύ άλλων) διετέλεσε κατά τη θητεία του Ακη και Γενικός Διευθυντής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ερευνας και Τεχνολογίας.
nnn
Ο νομικός Ι. Ματζουράνης, στενός συνεργάτης του Γ. Κοσκωτά και εκ των διαμεσολαβητών με τον Μένιο Κουτσόγιωργα για τον διαβόητο «κουτσονόμο» –για τη δραστηριότητα αυτή μάλιστα πέρασε και μερικούς μήνες στον Κορυδαλλό…
nnn
Θα μου πείτε ότι ο αγώνας για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια απαιτεί θυσίες. Κυρίως αξιοπρέπειας. Γι’ αυτό και οι φίλοι του Ακη, του Μένιου και του Κοσκωτά επιστρατεύτηκαν τελικά από την κυβέρνηση της Αριστεράς!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ