Κρίσιμο ραντεβού την Τετάρτη για την τύχη της ΕΒΖ στην Πειραιώς

Aύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της ΕΒΖ και της Τράπεζας Πειραιώς με αντικείμενο την εκ νέου χρηματοδότηση της εταιρείας από την τράπεζα με 12 εκατ. ευρώ.

Για την Τετάρτη, 13 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της ΕΒΖ και της Τράπεζας Πειραιώς με αντικείμενο την εκ νέου χρηματοδότηση της εταιρείας από την τράπεζα με 12 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα έχει θέσει ως γνωστόν τις βασικές αρχές για να χρηματοδοτήσει την εταιρεία (πώληση ακινήτων και θυγατρικών, περιορισμός του λειτουργικού κόστους κ.α) και αναμένει τις θέσεις της διοίκησης σχετικά με την πρόοδο του business plan. Η διοίκηση της ΕΒΖ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιάσει τις αποτιμήσεις σχετικά με την ακίνητη περιουσία του ομίλου, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί.
Εν τω μεταξύ, η διοίκηση με ανακοίνωσή της απάντησε στο δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής με τίτλο: «Απαξιώνεται η ΕΒΖ αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται» στο οποίο γινόταν λόγος για σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του business plan και ως εκ τούτου στη χρηματοδότηση της εταιρείας. Ειδικότερα, η διοίκηση της ΕΒΖ αναφέρει ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με την Πειραιώς περιορίζοντας τα κόστη και υπογράφοντας επωφελείς συμφωνίες για την ΕΒΖ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΒΖ
Με αφορμή το δημοσίευμα της Εφημερίδας ΒΗΜΑ με τίτλο «ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΒΖ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ», σας γνωρίζουμε ότι ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν τα δημοσιευθέντα.
Αντίθετα η Διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της, καθημερινά προσπαθεί με κάθε τρόπο όχι μόνο να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά ακόμη περισσότερο να περιστείλει οποιανδήποτε λειτουργική δαπάνη εξορθολογίζοντας όλα τα κόστη, υπογράφοντας νέες επωφελείς συμφωνίες για την ΕΒΖ, πληρώνοντας μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της, μέρος των οφειλομένων προς τους τευτλοπαραγωγούς και άλλους εταίρους της ΕΒΖ.
Επίσης δραστηριοποιείται τα μέγιστα στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων της Ολοκληρωμένης διαχείρισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων. Έχει έρθει σε επαφή με τους Περιφερειάρχες Β.Ελλάδας για την στήριξή τους στο δύσκολο έργο της επανάκαμψης της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα με στόχο να προσεγγίσει την Εθνική ποσόστωση.
Η Διοίκηση της Εταιρείας, παρά τις τρομερές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, πιστεύει ότι έχει μέλλον η ΕΒΖ για την στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στην ύπαιθρο και την διατήρηση των θέσεων εργασίας τόσο των εργαζομένων αλλά και των τευτλοπαραγωγών που δραστηριοποιούνται στην Β.Ελλάδα.
Η Διοίκηση της εταιρείας παρότι ανέλαβε το δύσκολο έργο της την πιο κρίσιμη στιγμή στην Ιστορία της, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο και με όλες τις δυνάμεις της για την επιβίωση της μεγαλύτερης γεωργικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk