Εσπασε το μέτωπο των κουμπάρων

Βαθύ ρήγμα στο μέτωπο των κουμπάρων του Χρ. Καλογρίτσα (διεκδικητή τηλεοπτικού καναλιού) σημειώθηκε, και μάλιστα δημοσίως.

Βαθύ ρήγμα στο μέτωπο των κουμπάρων του Χρ. Καλογρίτσα (διεκδικητή τηλεοπτικού καναλιού) σημειώθηκε, και μάλιστα δημοσίως. Εις εκ των κουμπάρων του, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος (φωτογραφία), ζήτησε να μη δοθεί τηλεοπτική άδεια στον κ. Καλογρίτσα γιατί είναι εργολάβος, παρότι, όπως είπε, είναι κουμπάρος του: «Πιστεύω ότι οι κατασκευαστές δεν μπορούν να έχουν μέσα ενημέρωσης» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Καμμένος. Βεβαίως αυτό το «μέσα ενημέρωσης» δεν περιορίζεται, φαντάζομαι, μόνον σε άδεια καναλάρχη, αλλά και σε εκδότη εφημερίδων και ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού; Αυτό προφανώς θα εννοούσε ο κ. Καμμένος. Ο έτερος κουμπάρος του κ. Καλογρίτσα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών κ.τ.λ. Χρ. Σπίρτζης, δεν έβγαλε κιχ, σαν να κατάπιε τη γλώσσα του. Πάντως, απ’ ό,τι έμαθα, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έδωσαν και πολλή σημασία στο αίτημα Καμμένου. Εις εκ των πιο στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού επιχείρησε να υποβιβάσει το θέμα λέγοντας «ε, τότε να κάνουμε και έναν νόμο ειδικά για τον Καμμένο» και έκλεισαν το ζήτημα.

Ούτε πομποί ούτε κοριοί
Η διαδικασία των δημοπρασιών για τις τηλεοπτικές άδειες έχει περιγραφεί στην προκήρυξη του διαγωνισμού (έναρξη στα 3 εκατ. και ακολούθως η τιμή αυξάνεται κατά το «βήμα αύξησης»), με τον κάθε ενδιαφερόμενο να πρέπει να επικυρώνει μέσω ηλεκτρονικού πομπού ότι αποδέχεται τις αυξητικές προσφορές. Αυτός ο ηλεκτρονικός πομπός μού λένε ότι επιδέχεται πολλές… παρεμβάσεις. Το ιδανικό θα ήταν, αν ήθελαν η διαδικασία να είναι διαφανής και να μην τους πει κανείς τίποτε, να ακολουθούσαν το παράδειγμα της Τουρκίας! Στη γείτονα χώρα μια εκχώρηση άδειας ή μια ιδιωτικοποίηση γίνεται απευθείας μέσω της τηλεόρασης. Ολοι οι ενδιαφερόμενοι είναι σε μια αίθουσα με ένα τραπεζάκι μπροστά τους και υπάρχει και η έδρα (σαν δικαστήριο) όπου κάθεται η Επιτροπή Του Διαγωνισμού. Οι υποψήφιοι γράφουν σε κλειστό φάκελο την προσφορά τους. Τη δίνουν στην Επιτροπή και αυτή ανακοινώνει την ίδια στιγμή τη μεγαλύτερη χωρίς να πει όνομα. Ακολούθως οι υποψήφιοι ξαναγράφουν βελτιωτική πρόταση. Τη δίνουν στην Επιτροπή σε κλειστό φάκελο και αυτή ανακηρύσσει τον πλειοδότη πάλι χωρίς όνομα. Οσοι υποψήφιοι επιθυμούν να παραμείνουν στον διαγωνισμό, μέσω μικροφώνου δίνουν φανερά νέες προσφορές ώσπου να ανακηρυχθεί ο οριστικός πλειοδότης σε ζωντανή μετάδοση. Ούτε πομποί ούτε κοριοί, κύριε Παππά.
Το μεγάλο κόλπο με τον εκλογικό νόμο


Κανένα κόμμα ως τώρα (από τη μεταπολίτευση και μετά) δεν νομοθέτησε εκλογικό νόμο που να μην το συμφέρει. Νομοθετούσε εκλογικό νόμο και πάντοτε ακολουθούσαν εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί να διαφέρει; Ολα αυτά που ακούστηκαν και ακούγονται ότι φέρνει προς ψήφιση εκλογικό νόμο σε «ουδέτερο χρόνο», μάλλον ως αστείο μπορούν να εκληφθούν. Αν ήταν έτσι, δεν θα κυνηγούσαν τις 200 ψήφους από κόμμα σε κόμμα, ακόμη και από τη νεοφασιστική Χρυσή Αυγή. Ούτε βεβαίως ο Αλ. Τσίπρας θα συναντούσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον (τον πρώην «γαλάζιο» βουλευτή, πρώην ΑΝΕΛ κ.τ.λ.) Ν. Νικολόπουλο που απέφευγε να τον χαιρετήσει όταν τον συναντούσε στη Βουλή. Ούτε υπογείως κυβερνητικά στελέχη θα βολιδοσκοπούσαν δήθεν δυσαρεστημένους από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ «γαλάζιους» βουλευτές για να ψηφίσουν «σπάζοντας» την κομματική γραμμή. Θέλετε κι άλλα; Ακόμη και τον… σύντροφο βουλευτίνας της αντιπολίτευσης πλησίασαν, όπως έμαθα, για να μάθουν τις προθέσεις της συντρόφου του. Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί τέτοια πρεμούρα με τον εκλογικό νόμο από το κυβερνητικό στρατόπεδο;

Αρχισαν το μέτρημα στο Μαξίμου
Ως την ώρα που γράφονταν τούτες τις γραμμές, στο Μαξίμου έλεγαν ότι έχουν εξασφαλίσει 197 βουλευτές πρόθυμους να ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο. Ο Π. Καμμένος προεξοφλεί ότι θα βρεθούν και άλλοι τρεις (εννοεί από τους δυσαρεστημένους «γαλάζιους»). Πληροφορούμαι όμως ότι το Μαξίμου δεν ανησυχεί και τόσο. Απλώς θέλει να περάσει τον εκλογικό νόμο πάση θυσία πριν από τον Οκτώβριο (που αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση) και μάλιστα με συμμετοχή και άλλων κομμάτων. Και εάν δεν βρεθούν οι 200 ψήφοι, πάλι δεν ανησυχεί. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι με τον προτεινόμενο εκλογικό νόμο ευνοείται το δεύτερο κόμμα. Ετσι, αν τον Οκτώβριο αποφασίσει εκλογές (που είναι πολύ πιθανόν με τα νέα μέτρα που έρχονται), τότε αυτές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα νόμο. Κανένα κόμμα δεν θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία, η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος και έτσι θα πάμε σε επαναληπτικές εκλογές. Και τότε θα ισχύσει ο νέος νόμος του κ. Τσίπρα…

Take my breath away
Σου κόβεται η ανάσα παρακολουθώντας τα έργα, τις ημέρες και κυρίως τις δηλώσεις του Alpha Bravo της κυβέρνησης Π. Καμμένου. Δεν είναι ότι κάθε ημέρα εξαγγέλλει και μια νέα επένδυση σε κάποιο νησί αξίας πολλών δισ. ευρώ (μία στις Φλέβες από Αραβες για επτάστερο ξενοδοχείο, άλλη στη Σύρο από Ισραηλινούς για μια Silicon Valley και μια τρίτη στην Κάρπαθο από Αμερικανούς για εκπαίδευση κομάντος), απέκτησε τώρα τελευταίως και βοηθό. Εναν, ας πούμε… Alpha Bravo Junior που είναι ο γιος του. Αυτόν δείχνει ως υπεύθυνο για όσα ανέβηκαν στο twitter του μεσάνυχτα του Σαββάτου με μια παρωδία αφίσας του Top Gun με τον Πάνο Καμμένο στη θέση της Κέλι Μακ Γκίλις και τον Αλ. Τσίπρα στη θέση του Τομ Κρουζ… σφιχταγκαλιασμένους.

Το κόμπλεξ των σεμνότυφων

Πολλαπλασιάζονται τελευταίως τα κρούσματα των ευαίσθητων περί τα φεμινιστικά δικαιώματα γυναικών εναντίον των δήθεν σεξιστικών εικόνων. Το πρόσφατο περιστατικό έχει να κάνει με την διαφήμιση γνωστής εταιρείας τηλεφωνίας όπου μεταξύ άλλων νεαρά αγόρια και κορίτσια επιδίδονται σε αθώες αγκαλιές και εφηβικά χάδια. Αυτό, μαθαίνω πως σόκαρε ιδιαίτερα ορισμένες σεμνότυφες και υπερευαίσθητες κυρίες που συγκέντρωσαν υπογραφές ζητώντας να απαγορευτεί η συγκεκριμένη διαφήμιση. Οι εν λόγω κυρίες προφανώς θεώρησαν από κόμπλεξ πως ο ερωτισμός βλάπτει σοβαρά την ηθική. Προφανώς μπέρδεψαν τον φεμινισμό με τον γεροντοκορισμό. Ο οποίος εκτός από τις ίδιες βλάπτει σοβαρά και τον περίγυρο.

***
Ο Τσακαλώτος και ο Σάντος

Μ΄ένα κασκόλ της εθνικής ποδοσφαιρικής του ομάδας και πανηγυρίζοντας εμφανίστηκε στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντίνο. Μόλις τον είδε ο «δικός» μας υπουργός Ευ. Τσακαλώτος πετάχτηκε από τη θέση του διέσχισε την αίθουσα, τον αγκάλιασε και τον φίλησε, δίνοντάς του ταυτόχρονα και συγχαρητήρια: «Με ελληνικό σχέδιο, αλλά Σάντος νικήσατε την Γαλλία και κατακτήσατε το κύπελλο, ένα μεγάλο μπράβο», του είπε με καμάρι. Φαινόταν τόσο χαρούμενος που εάν φορούσε αυτός το κασκόλ της Πορτογαλίας θα νόμιζαν ότι ο Τσακαλώτος είχε κατακτήσει από μόνος του το ευρωπαϊκό κύπελλο. Εν συνεχεία Τσακαλώτος και Σεντίνο πήγαν αγκαζέ να πουν δύο λόγια παρηγοριάς στον…Μισέλ Σαπέν

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk