Ντοκιμαντέρ
«Το πείραμα της Βενεζουέλας»
Mega, 24.00
Δεκαεπτά χρόνια μετά την εκλογική νίκη του Ούγο Τσάβες και τον αριστερό «πυρετό» που ακολούθησε σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, η Βενεζουέλα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές και οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της. Ο Ιάσων Πιπίνης καταγράφει τις ατέλειωτες ουρές που σχηματίζουν χιλιάδες πολίτες έξω από σουπερμάρκετ και φαρμακεία. Ακολουθεί τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, καταγράφει μια ομιλία του και το παρασκήνιο μιας πολιτικής του συγκέντρωσης στο Καράκας, ενώ στο ντοκιμαντέρ μιλάει και ο υπουργός Εργασίας της χώρας. Ο δημοσιογράφος συνάντησε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, τον οποίο ακολούθησε στην περιοδεία που έκανε σε μια από τις μεγαλύτερες φαβέλες της Λατινικής Αμερικής, ενώ πήρε συνέντευξη και από συγγενείς πολιτικών κρατουμένων, όπως η Λίλιαν Τιντόρι, σύζυγος του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες.
Ελληνική σειρά


«Δίδυμα φεγγάρια»
ΑΝΤ1, 20.00
Ο Παύλος ανακρίνεται στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ο Στέργιος δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο. Συγχρόνως ο Φίλιππος μαγεύεται από την προσωπικότητα του Αμβρόσιου και κυρίως εντυπωσιάζεται που ζητάει να γνωρίσει και τον Νικόλα. Η Αλίκη δέχεται μια αιφνίδια κρούση της Αμαλίας, την οποία κατακεραυνώνει, ενώ η Αγάπη προσπαθεί να εξομαλύνει την τεταμένη σχέση της με τον Φίλιππο, που όμως δεν φαίνεται να κάμπτεται. Η κατάσταση του Στέργιου χειροτερεύει, ενώ πολλοί ήρωες έχουν αρχίσει και τρομοκρατούνται για τις δοσοληψίες που είχαν μαζί του στο παρελθόν.

Ξένη ταινία
«The iceman»
Star, 22.00
Βίος και πολιτεία του Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι (Μάικλ Σάνον), ο οποίος εργαζόταν από δεκαετίες ως δολοφόνος επί πληρωμή (ομολόγησε τις δολοφονίες παραπάνω από 250 ανθρώπων μεταξύ 1954 και 1985). Σκηνοθεσία: Αριελ Βρόμεν. (ΗΠΑ, 2012, 100′)

HeliosPlus