ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εποχή των διευρύνσεων. Οποιος δεν το έχει καταλάβει «κακό του κεφαλιού του». Οπως επί παραδείγματι τα μέλη του Αγροτικού Τομέα του κόμματος και τώρα χτυπούν το κεφάλι τους.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Οι κομματικοί…
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εποχή των διευρύνσεων. Οποιος δεν το έχει καταλάβει «κακό του κεφαλιού του». Οπως επί παραδείγματι τα μέλη του Αγροτικού Τομέα του κόμματος και τώρα χτυπούν το κεφάλι τους.
  • Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Προσφάτως, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου όχι μόνο άλλαξε τα μέλη διοικητικών συμβουλίων οργανισμών του υπουργείου, αλλά από τον σημαντικότερο ίσως οργανισμό, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, «αποκαθήλωσε» τον κομματικό Αντώνη Μωυσίδη και στη θέση του τοποθέτησε τον προερχόμενο από το ΠαΣοΚ Θάνο Καπρέλη.
  • Ε λοιπόν, πήραν… «τα τόπια φωτιά». Κάθισαν λοιπόν τα μέλη του Αγροτικού Τομέα και έγραψαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Μάταια όμως. Διότι, όπως αποδείχθηκε, ο κ. Αποστόλου ήταν εντός γραμμής.
…και η γραμμή
  • Την Κυριακή 3 Ιουλίου συνεδρίασε ο Τομέας Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός τούς είπε ότι «περιορίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στους μηχανισμούς του 3%» και πως «αν θεωρείτε ότι πρέπει να συμμετέχετε στις αποφάσεις του υπουργείου, αυτό δεν μπορεί να γίνει με εμένα υπουργό. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ να είμαι υπουργός υπό επιτροπεία».
  • Και οι κομματικοί πήραν το μήνυμα. Είπαμε, είναι η εποχή της διεύρυνσης, μπας και μπει κανένας άνθρωπος στο κόμμα. Πώς θα αντιστοιχηθεί ο πολιτικός με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ; Ε, πώς;
Ιδιωτικοποίηση
  • Σε φάση ιδιωτικοποίησης βρίσκεται η Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων Κύπρου. Ηδη από το υπουργείο Οικονομικών έχει ανατεθεί στην KPMG να προετοιμάσει τον διαγωνισμό και τα τεύχη δημοπράτησης. Η Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων έχει ετήσιο τζίρο της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 90% προέρχεται από το Ξυστό, το οποίο θεωρείται από τα πιο πετυχημένα παιχνίδια στην Κύπρο.
  • Αναμένεται ότι τόσο ο ΟΠΑΠ όσο και η Intralot, με σημαντική παρουσία στο νησί – ο πρώτος με την εταιρεία Glory και η δεύτερη με τη Royal – θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό. Το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες συνεταιρίζονται ήδη στην εκμετάλλευση των ελληνικών λαχείων ενδεχομένως να αποτελέσει και πρόκριμα για την κοινή συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Ιδωμεν…
Προτιμήσεις
  • Τη στιγμή που η ΕΚΤ δρομολογεί την αντικατάσταση αρκετών μελών στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και στην ηγεσία του ΤΧΣ, οι ξένες ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό κλάδο φαίνεται πως προτιμούν Ελληνες.
  • Οπως πληροφορείται η στήλη, τις επόμενες ημέρες η Mastercard θα ανακοινώσει τον νέο της επικεφαλής στην Ελλάδα, μετά την αποχώρηση του Θανάση Γεραμάνη, ο οποίος μεταπήδησε πριν από μερικούς μήνες στη Microsoft.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντικαταστάτης θα είναι επίσης Ελληνας, με μεγάλη εμπειρία στο εγχώριο banking.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk