Τηλεοπτικές άδειες: Στο μικροσκόπιο οι 11 υποψήφιοι – Ποιοι οι «προβληματικοί» φάκελοι

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διαμόρφωση ενός νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου αρχίζει από σήμερα μετά και την κατάθεση των φακέλων απ’ όσους διεκδικούν τηλεοπτική άδεια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι φάκελοι δύο εκ των υποψηφίων καναλιών είναι «προβληματικοί».

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διαμόρφωση ενός νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου αρχίζει από σήμερα μετά και την κατάθεση των φακέλων απ’ όσους διεκδικούν τηλεοπτική άδεια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι φάκελοι δύο εκ των υποψηφίων καναλιών είναι «προβληματικοί».

«Παρά το μεγάλο πλήθος των υποψηφίων και των ανάλογων εγγράφων που έχουν κατατεθεί, η διαδικασία ελέγχου των υποψηφιοτήτων, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ήδη μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, κατά την πρώτη φάση, της διαγωνιστικής διαδικασίας, άρχισε η διαδικασία ανοίγματος των φακέλων και ελέγχου των απαιτούμενων δικαιολογητικών, η οποία συνεχιζόταν ως και αργά το βράδυ

Τόσο ο φάκελος του Mega, όσο και του City News ART TV, του Γιώργου Καρατζαφέρη, παρουσιάζουν ελλείψεις αλλά όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή στους εκπροσώπους των ενδιαφερομένων, θα τους δοθεί χρόνος ως την Παρασκευή για διορθώσεις.

Έως τις 14 Ιουλίου, το αργότερο θα ανακοινωθούν επίσημα τα επιχειρηματικά σχήματα που κατέθεσαν άρτιο φάκελο υποψηφιότητας και θα περάσουν στη β’ φάση της διαδικασίας. Εν συνεχεία θα κληθούν να προσκομίσουν το παράβολο των τριών εκατομμυρίων ευρώ που θα είναι η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας και ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων σε αυτήν θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου. Ενώ σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, η νέα τηλεοπτική χρονιά θα μας βρει με το νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα καναλιών για τις άδειες

Ολοκληρώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, η συζήτηση για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega, Antenna και Σκάι κατά του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, κόστος 3 εκατ. ευρώ η καθεμία.

Η έκδοση της απόφασης, η οποία αφορά τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας, αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκαν επί πέντε ώρες σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας, Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Κατά τη συζήτηση διατύπωσε τις απόψεις του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας, Ελευθέριος Κρέτσος, ενώ εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών παραβρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Αναστάσιος Κωνσταντινίδης για το Mega Channel, ο Γεώργιος Δελλής για τον Antenna και για τον Skai ο Σπυρίδων Φλογαίτης, η Γλυκερία Σιούτη, ο Ηλίας Θεοδωράτος και ο Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος.

Το ελληνικό Δημόσιο εκπροσώπησαν από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ο Ευστράτιος Συνοίκης και η Αλεξάνδρα Δημητρακοπούλου και οι δικηγόροι, Ιωάννης Δρόσος και Ιωάννης Μαντζουράνης.

Στο ΣτΕ έχουν συζητηθεί και άλλες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για το ίδιο θέμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk