Κίνα: Να προσαρμόσουμε το μαρξισμό στη σημερινή Κίνα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας πρέπει να προσαρμόσει τις αρχές του Μαρξισμού στις σημερινές πραγματικότητες της Κίνας, ενώ πρέπει να είναι καινοτόμο τόσο στη θεωρία, όσο και στην πράξηανέφερε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τσινπίνγκ, γενικός γραμματέας του ΚΚΚ σε εκδήλωση για τα 95 χρόνια του κόμματος. Όσον αφορά την ηγεσία στο Πεκίνο, ο κινέζος πρόεδρος επανέλαβε πως «η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε είναι η διαφθορά».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας πρέπει να προσαρμόσει τις αρχές του Μαρξισμού στις σημερινές πραγματικότητες της Κίνας, ενώ πρέπει να είναι καινοτόμο τόσο στη θεωρία, όσο και στην πράξηανέφερε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τσινπίνγκ, γενικός γραμματέας του ΚΚΚ σε εκδήλωση για τα 95 χρόνια του κόμματος.

Όσον αφορά την ηγεσία στο Πεκίνο, ο κινέζος πρόεδρος επανέλαβε πως «η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε είναι η διαφθορά».

«Ο Μαρξισμός δεν είναι ποτέ το τέλος της αλήθειας. Ανοίγει ένα δρόμο για την αλήθεια» δήλωσε την Παρασκευή ο Σι στη διάρκεια εκδήλωσης για την 95η επέτειο από την ίδρυση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο πρόεδρος Σι, τόνισε τη συνέχιση της πίστης του κόμματος, στο Μαρξισμό. «Αποκλίνοντας ή εγκαταλείποντας από το Μαρξισμό, που αποτελεί την κεντρική καθοδηγητική θεωρία τόσο για το κόμμα, όσο και για τη χώρα, θα οδηγούσε στην απώλεια για το κόμμα μας, τόσο της ψυχής του, όσο και της κατεύθυνσης του» τόνισε.

Στην ομιλία του ο κινέζος πρόεδρος επικεντρώθηκε επίσης ξανά στη διαφθορά, χαρακτηρίζοντάς την τη μεγαλύτερη απειλή για την διακυβέρνηση του ΚΚΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk