Απλήρωτοι επί πέντε μήνες οι καθαριστές των λεωφορείων

Έξω από το υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν το πρωί καθαριστές και καθαρίστριες λεωφορείων, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι παραμένουν επί πέντε μήνες απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των λεωφορείων σε εργολαβική εταιρεία για λογαριασμό της ΟΣΥ (Οδικές συγκοινωνίες).

Έξω από το υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν το πρωί καθαριστές και καθαρίστριες λεωφορείων διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι παραμένουν επί πέντε μήνες απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των λεωφορείων σε εργολαβική εταιρεία για λογαριασμό της ΟΣΥ (Οδικές συγκοινωνίες).

Αρχικά έγινε προσπάθεια οι 110 εργαζόμενοι να πληρώνονται από τον ΟΣΥ, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν νομικά κωλύματα από τα οποία εμποδήθηκε η διαδικασία.

Το μέλος του ΔΣ των εργαζομένων του ΟΑΣΑ Απόστολος Κασσιμέρης επισήμανε στο Mega ότι ο εργολάβος είχε ενεχειριάσει υπόλοιπο του εργολαβικού ανταλλάγματος προς δάνειο ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να προχωρήσει σε μισθοδοσία των εργαζομένων. Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε λόγο για σκάνδαλο και μεγάλη ευθύνη της ΟΣΥ.

O διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΥ, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, έκανε λόγο για μια τουλάχιστον διετή σύμβαση της εταιρείας με τον εργολάβο, ενώ επισήμανε ότι η συνεργασία υπάρχει από το 2010.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk