Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του Πάρκου «Α.Τρίτσης»

Σήμα κινδύνου για την κατάσταση που βρίσκεται το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» εκπέμπουν οι δήμοι Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.Κάνουν λόγο για εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης και υποστηρίζουν ότι βασική αιτία αποτελεί η μη χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών του από την Πολιτεία.

Σήμα κινδύνου για την κατάσταση που βρίσκεται το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» εκπέμπουν οι δήμοι Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Κάνουν λόγο για εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης και υποστηρίζουν ότι βασική αιτία αποτελεί η μη χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών του από την Πολιτεία.

Για το λόγο αυτό το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου, μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου Νίκου Ζενέτου, αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί, στην είσοδο του Πάρκου επί της λεωφόρου Φυλής, στο ύψος της οδού Καπετάν Βέρα.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος σημειώνει ότι εδώ και δύο χρόνια που αποδόθηκε το Πάρκο στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει δώσει ούτε ένα από τα 977.256 ευρώ ανά έτος που προβλέπονται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τις λειτουργικές του δαπάνες.

Επαναφέρει μάλιστα, την πρότασή του που είχε κάνει τον περασμένο Ιανουάριο ότι αν το υπουργείο αδυνατεί να καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό, να αναλάβει ο ίδιος τη διαχείριση του Πάρκου, χρηματοδοτώντας το ποσό που χρειάζεται για την λειτουργία του από το ταμειακό του αποθεματικό, διαθέτοντας παράλληλα τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και το στελεχιακό του δυναμικό για τη συντήρησή του.

Η κατάσταση του Πάρκου απασχολεί και τον όμορο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, όπου σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τονίστηκε ότι εκκρεμούν εργασίες αντιπυρικής προστασίας και κυρίως ο καθαρισμός από ξερά χόρτα και κλαδιά ώστε να αποφευχθούν πυρκαγιές κατά τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον δήμο υπάρχουν σοβαρά κενά τόσο στην περίφραξη όσο και στον φωτισμό του Πάρκου, ενώ το νερό στις λίμνες μειώνεται επικίνδυνα επειδή η γεώτρηση που τις τροφοδοτούσε εξαντλείται.

«Το συνολικό πρόβλημα συντήρησης και λειτουργίας του Πάρκου μπορεί να λυθεί μόνο εφόσον η Πολιτεία αναλάβει να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδά του και επίσης αναλάβει τα παλαιά χρέη του Φορέα Διαχείρισης», τονίζεται σε σχετικό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk