Πρόσφυγες διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Σε διάφορα σημεία στο Πολύκαστρο Κιλκίς έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες μετά την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης. Αρνούμενοι πολλοί από αυτούς να μεταβούν στους νέους χώρους φιλοξενίας περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, έχουν γεμίσει ασφυκτικά τα δύο βενζινάδικα στο Πολύκαστρο και τον χώρο έξω από ένα ξενοδοχείο, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Σε διάφορα σημεία στο Πολύκαστρο Κιλκίς έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες μετά την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης.

Αρνούμενοι πολλοί από αυτούς να μεταβούν στους νέους χώρους φιλοξενίας περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, έχουν γεμίσει ασφυκτικά τα δύο βενζινάδικα στο Πολύκαστρο και τον χώρο έξω από ένα ξενοδοχείο, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Επιπλέον, πολλοί αγρότες της περιοχής έχουν εντοπίσει πρόσφυγες να έχουν στήσει καταυλισμούς σε χωράφια και διάφορα άλλα σημεία δίπλα στην Ειδομένη, προσβλέποντας είτε στο άνοιγμα των συνόρων, είτε στο να τους δοθεί ευκαιρία να περάσουν παράνομα στην ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα, πάντως, με πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, αλλά και του συντονιστή για τη διαχειρίση της προσφυγικής κρίσης, Γιώργου Κυρίτση, τις επόμενες μέρες αναμένεται και στα σημεία αυτά να οργανωθεί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή τους, στα πρότυπα της Ειδομένης.

Προς το παρόν, στον καταυλισμό που έστησε η Ύπατη Αρμοστεία μαζί με άλλες οργανώσεις δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης και από τις ΜΚΟ, οι οποίες αρχίζουν να απομακρύνουν τις σκηνές και τους οικίσκους τους.

Πάντως, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν να βρίσκονται στη γύρω περιοχή και κυρίως στους άτυπους καταυλισμούς που βρίσκονται στο Πολύκαστρο, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους όπου χρειάζεται. Στα συγκεκριμένα σημεία επιχειρούν και μέλη της Ύπατης Αρμοστείας ενώ γίνεται αξιολόγηση των αναγκών στους νέους χώρους φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk