Εκδήλωση για το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του, το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΙΑ.ΕΚΠΑ) διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων υπό την αιγίδα των πρυτανικών αρχών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του (1991-2016), το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΙΑ.ΕΚΠΑ) διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων υπό την αιγίδα των πρυτανικών αρχών.
Την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 19:00 θα λάβει χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30) επιστημονική εκδήλωση με την οποία αναδεικνύεται η συνεισφορά του σημαντικότερου και μεγαλύτερου αρχείου φορέα ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας.
Ομιλητές θα είναι: ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης· ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ομότιμος διευθυντής Σπουδών του Κέντρου Ιστορικών Ερευνών του Παρισιού (Ecoles des Hautes Etudes en Sciences Social Paris) κ. Γεώργιος Δερτιλής· ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστας Γαβρόγλου και ο επίκουρος καθηγητής Θεωρίας της Ιστορίας και Ιστοριογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βαγγέλης Καραμανωλάκης.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η προσφώνηση θα γίνει από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ καθηγητή κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο ακαδημαϊκός και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχαήλ Σταθόπουλος.
Αξίζει να επισημανθεί ότι στις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών περιλαμβάνονται περισσότερα από 2.000.000 τεκμήρια. Σε αυτές αποτυπώνεται όχι μόνο η Ιστορία του πρώτου ελληνικού πανεπιστημίου (έτος ίδρυσης 1837), αλλά και σε μεγάλο βαθμό της χώρας, καθώς το ΕΚΠΑ αποτέλεσε έναν από τους πλέον σημαίνοντες παράγοντες της κοινωνικής, πολιτιστικής και επιστημονικής ζωής του ανεξάρτητου κράτους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk