Υποχωρούν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς

Απομακρύνθηκαν περισσότερο από τη ζώνη των 50 δολαρίων το βαρέλι οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, λόγω της ισχυροποίησης του δολαρίου και της αναμενόμενης αποκατάστασης της πετρελαϊκής παραγωγής από τον Καναδά την εβδομάδα αυτή.

Απομακρύνθηκαν περισσότερο από τη ζώνη των 50 δολαρίων το βαρέλι οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, λόγω της ισχυροποίησης του δολαρίου και της αναμενόμενης αποκατάστασης της πετρελαϊκής παραγωγής από τον Καναδά την εβδομάδα αυτή.
Στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του Brent υποχωρούσε το μεσημέρι της Δευτέρας στα 49,10 δολάρια το βαρέλι, 22 σεντς χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της αγοράς την Παρασκευή. Την ίδια ώρα στις προσυνεδριακές συναλλαγές της αγοράς εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού υποχωρούσε κατά 11 σεντς στα 49,22 δολάρια το βαρέλι.
Το δολάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μηνός έναντι του ιαπωνικού γεν και διατηρήθηκε σε ψηλά επίπεδα έναντι ενός καλαθιού ξένων νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι η πρόεδρος της Fed Τζάνετ Γέλεν με δηλώσεις της υπονόησε ότι η νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων δεν θα αργήσει. Η ενίσχυση της ισοτιμίας του δολαρίου καθιστά ακριβότερες τις εισαγωγές πετρελαίου από χώρες που θα πρέπει να μετατρέψουν τα εθνικά τους νομίσματα σε δολάρια για να εφοδιαστούν, οπότε η ζήτηση παγκοσμίως περιορίζεται.
Στην Αλμπέρτα του Καναδά, εξάλλου, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν οι μονάδες άντλησης πετρελαίου που είχαν αναστείλει τις εργασίες τους λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει στις αρχές Μαΐου.
Τις τιμές του «μαύρου χρυσού» αναμένεται να στηρίξουν, πάντως, την εβδομάδα αυτή η έναρξη της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών στις ΗΠΑ (την 1η Ιουνίου), κατά την οποία η ζήτηση για καύσιμα από τους εκδρομείς αυξάνεται, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η πετρελαϊκή παραγωγή στις ΗΠΑ έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2014.
Την εβδομάδα αυτή συνεδριάζουν επίσης οι υπουργοί Πετρελαίου του OPEC στην έδρα του Οργανισμού, στη Βιέννη. Οι πετρελαϊκοί αναλυτές θεωρούν ότι δεν πρόκειται να αποφασίσουν αλλαγές στην παραγωγή των χωρών τους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk