Αυξήση πωλήσεων και κερδών για το νερό Zaro΄s το 2015

Αύξηση πωλήσεων και κερδών κατέγραψε το 2015 η εταιρεία ΒΟΤΟΜΟΣ ΑΕ, που παράγει το φυσικό μεταλλικό νερό ZARO’S,

Αύξηση πωλήσεων και κερδών κατέγραψε το 2015 η εταιρεία ΒΟΤΟΜΟΣ ΑΕ, που παράγει το φυσικό μεταλλικό νερό ZARO’S, ενισχύοντας περαιτέρω το μερίδιό της στην ελληνική αγορά των εμφιαλωμένων νερών, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει της εξαγωγική της δραστηριότητα, καταγράφοντας αύξηση πωλήσεων εντός και εκτός Ευρώπης, από τον Καναδά, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Γερμανία μέχρι το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Νότια Αφρική.
Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών στη χρήση 2015 ανήλθε σε 10,729 εκ. έναντι 10,489 εκ. κατά την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,3%, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εξαγωγών και στην πολύ καλή τουριστική κίνηση. Συγχρόνως, τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 2,535 εκ. σημειώνοντας αύξηση κατά 9%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν περαιτέρω βελτίωση και ανήλθαν σε 2,424 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις σε κιβώτια παρουσιάζουν αύξηση 5,3% συγκριτικά με το 2014 και η εταιρεία κατάφερε το 2015 να αυξήσει την κερδοφορία της παρά την πίεση που δέχεται ο κλάδος για συνεχείς μειώσεις των τιμών πώλησης.
Παράλληλα, οι εξαγωγές του νερού ZARO’S το 2015 παρουσίασαν αύξηση-ρεκόρ που υπερβαίνει το 63% σε καθαρή αξία και η τάση αυτή συνεχίζει αυξητικά και το πρώτο τετράμηνο του 2016.
Το φυσικό μεταλλικό νερό ZARO’S εμφιαλώνεται από την εταιρεία ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε., η οποία από το 1980 έχει ξεκινήσει την παραγωγική της δραστηριότητα πλησίον του χωριού Ζαρός, 45 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου Κρήτης. Το νερό προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη και χαρακτηρίζεται από άριστη φυσικοχημική και μικροβιολογική ποιότητα καθώς και εξαιρετική σταθερότητα. Η πηγή Αμάτι αποτελεί τη μοναδική πηγή φυσικού μεταλλικού νερού στην Κρήτη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk