Τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου διερευνούν οι υγειονομικοί

Συνάντηση για τη διερεύνηση δημιουργίας επαγγελματικού Ταμείου πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι τεσσάρων υγειονομικών φορέων.

Συνάντηση για τη διερεύνηση δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι τεσσάρων υγειονομικών φορέων και συγκεκριμένα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (κ. Μιχάλης Βλασταράκος), της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (κ. Αθανάσιος Κατσίκης), του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (κ. Σεραφείμ Ζήκας) και του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου (κυρία Μαγδαληνή Βουδούρη). Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Τομέα Υγειονομικών του ΤΣΑΥ κ. Στάθη Τσούκαλος και ο ειδικός αναλογιστής κ. Β. Μαριού.
Το σκεπτικό των φορέων είναι να μετατραπεί ο Τομέας Πρόνοιας σε Επαγγελματικό Ταμείο, ως καθολικός διάδοχος του Τομέα Πρόνοιας του ΤΣΑΥ, το οποίο με το νέο Ασφαλιστικό εντάσσεται στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών απαλλαγών που προβλέπονται από τη νομοθεσία, να αξιοποιηθούν οι συνδρομές του Τομέα με τον βέλτιστο τρόπο. Σημειώνεται ότι ο Τομέας Στέγης δεν μπορεί να ενταχθεί, βάσει της νομοθεσίας, σε Επαγγελματικό Ταμείο, αλλά μόνο ως νέο υποταμείο, όπως συνέβη με τις εργοληπτικές εταιρείες του ΤΣΜΕΔΕ.
Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα από τη συνεργασία των κλάδων των υγειονομικών, διερευνάται η δυνατότητα να υπάρξει ετήσια εθελούσια προσαύξηση του ποσού στον ετήσιο λογαριασμό κάθε υγειονομικού, προκειμένου οι μικρές συντάξεις του μέλλοντος να συμπληρωθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Γι’ αυτό το θέμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση έχουν εκφραστεί θετικά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk