Σύμφωνο συνεργασίας υπουργείου Παιδείας – Εκκλησίας

Για «εγκάρδιο κλίμα» στη σημερινή (σ.σ. Πέμπτη) συνάντηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη και του μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας

Για «εγκάρδιο κλίμα» στη σημερινή (σ.σ. Πέμπτη) συνάντηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη και του μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.
Ο υπουργός και ο κ. Ιερώνυμος υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση μαθητών και των οικογενειών τους, μέσω προγράμματος διατροφής και σίτισης.
«Η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχε έναν μοναδικό σκοπό, να ανανεώσουμε ένα πρόγραμμα που κάνουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, που αναφέρεται στη βοήθεια των παιδιών που δυσκολεύονται στο σχολείο, που έχουνε φτώχεια, που έχουνε προβλήματα» δήλωσςε ο κ. Ιερώνυμος μετά τη ολοκλήρωση της συνάντησης.
Ανέφερε ότι βρέθηκε τρόπος για να υλοποιήσει η Εκκλησία το πρόγραμμά της ώστε να βοηθιούνται οι οικογένειες των παιδιών αυτών.
Το πρόγραμμα αυτό, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, βοηθούσε 3.500 οικογένειες. Σήμερα οι οικογένειες αυτές είναι 4.500, ενώ από τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να γίνουν 6.000 και 6.500 οι οικογένειες, ενώ οι 1.500 πιθανώς θα είναι από τη Θεσσαλονίκη.
«Τα χρήματα αυτά, οι βοήθειες αυτές βρίσκονται από τον λαό μας, και αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα από τον απλό λαό, υπάρχει και ένας εφοπλιστής που μας βοηθάει σε αυτό το πρόγραμμα, ο οποίος θέλει να τηρήσει την ανωνυμία του, είναι η τράπεζα Eurobank και πολλοί άνθρωποι που κατά καιρούς θέλουν, φτωχοί, μεσαίας τάξης, βοηθούν. Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε σήμερα για να ανανεώσουμε αυτήν την προσπάθεια» είπε ο κ. Ιερώνυμος.
Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για ένα μήνυμα κοινωνικής προσφοράς.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk