Νισσήμ Μιωνής: «Δεν είμαι ο διαχειριστής της εταιρείας ILDOM LTD»

Σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος, στις 10 Μαΐου, για συμμετοχή ελλήνων επιχειρηματιών στα

Σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος, στις 10 Μαΐου, για συμμετοχή ελλήνων επιχειρηματιών στα Panama Papers αναφέρθηκε και το όνομα του κ. Νισσήμ Μιωνή ως «διαχειριστή ενός λογαριασμού της εταιρείας ILDOM LTD η οποία ήταν μεταξύ των πέντε εταιρειών που διαγράφηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ». Από τον κ. Μιωνή η εφημερίδα έλαβε την ακόλουθη επιστολή, με την οποία ο επιχειρηματίας ενημερώνει ότι δεν υπήρξε διαχειριστής του συγκεκριμένου λογαριασμού και ζητά επανόρθωση για την αναφορά στο πρόσωπό του με κείμενο το οποίο ο ίδιος συνέταξε. Το Βήμα δημοσιεύει το αίτημα του κ. Μιωνή ακριβώς όπως το έλαβε:
«Η εφημερίδα Το Βήμα και η αρθρογράφος της, κυρία Γιάννα Παπαδάκου επιθυμούν να αποκαταστήσουν την αλήθεια για τον κ. Νισσίμ Μιωνή, σχετικά με τις αναφορές στο πρόσωπό του δια του από 10.5.2016 άρθρου της Γιάννας Παπαδάκου με τίτλο «Εκατοντάδες ονόματα ελλήνων στα Panama Papers», το οποίο δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας στην στήλη «Κοινωνία».
Στην 7η παράγραφο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος περιέχονται αναφορές, οι οποίες παρουσιάζουν τον κ. Νισσίμ Μιωνή ως διαχειριστή ενός λογαριασμού της εταιρείας ILDOM LTD η οποία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ήταν μεταξύ των πέντε εταιρειών που διαγράφηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ και ευρέθη στα panama papers.
Οι αναφορές αυτές είναι εσφαλμένες.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε καμία αξιόπιστη πληροφορία ή αποδεικτικό στοιχείο ότι ο κ. Νισσίμ Μιωνής έχει κάποια σχέση με την εταιρεία ILDOM LTD. Μάλιστα, κατόπιν νέας έρευνας αποκαλύφθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία συνδέεται με τον κ. Joseph Nissim, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Νισσίμ Μιωνή, παρά μόνον ότι το μικρό του όνομα (δηλ. Νισσίμ) είναι ίδιο με το επώνυμο του κ. Joseph Nissim.
Τόσο Το Βήμα όσο και η Γιάννα Παπαδάκου επισημαίνουμε ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση να συκοφαντήσουμε τον κ. Νισσίμ Μιωνή και ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση που του προκάλεσε το εν λόγω δημοσίευμα».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk