Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις τους θα παρουσιάσουν 12 ομάδες φοιτητών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο διαγωνισμό «Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/JA START UP»

Τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις τους θα παρουσιάσουν 12 ομάδες φοιτητών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο διαγωνισμό «Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/JA START UP» που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, την Παρασκευή 27 Μαΐου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στόχος των ομάδων των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα τους δώσει το εισιτήριο για την Ευρώπη.
Η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο θα διαγωνισθεί στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterpise Challenge 2016» του Junior Achievement Europe στο οποίο υπάγεται το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece. Η ελληνική ομάδα θα διαγωνισθεί με τους φοιτητές άλλων 19 Ευρωπαϊκών χωρών στις 6-8 Ιουλίου 2016 στο Βουκουρέστι, Ρουμανίας.
Η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 15.30 με χαιρετισμούς των αρμόδιων καθηγητών κ. Γεώργιου Δουκίδη του ΟΠΑ και του κ. Κωνσταντίνου Φούσκα του ΠΑΜΑΚ και τις παρουσιάσεις των ομάδων στην κριτική επιτροπή.
Στις 19.00 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα γίνει η απονομή των βραβείων και θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους οι τρεις πρώτες ομάδες.
O φοιτητικός διαγωνισμός «Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα /JA Greece» πραγματοποιείται με την ευγενική συμμετοχή της MetLife και την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Τo «ΣΕΝ/JA Greece» είναι ο ελληνικός φορέας του παγκόσμιου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού «Junior Achievement Wordwide», που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk