Φίλης-Ιερώνυμος υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας

Σύμφωνο συναντίληψης και συνεργασίας υπέγραψαν στο υπουργείο Παιδείας ο Νίκος Φίλης και ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης.

Σύμφωνο συναντίληψης και συνεργασίας υπέγραψαν στο υπουργείο Παιδείας ο Νίκος Φίλης και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης.

«Έχετε έρθει εδώ πολλές φορές, να έρθετε και ξανάρθετε» ήταν η φράση με την οποία υποδέχθηκε ο Ν. Φίλης τον Ιερώνυμο.

«Να έρθετε και εσείς σε εμάς» ήταν η απάντηση του αρχιεπισκόπου για να σημειώσει στη συνέχεια ότι ο λόγος της επίσκεψής του δεν είναι οι σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία αλλά ένας ειδικός σκοπός.

Η αρωγή της Εκκλησίας θα προσφέρεται μέσω του προγράμματος «Η ‘Αποστολή’ στηρίζει τους μαθητές».

Το υπουργείο από την πλευρά του θα επιλέγει τις κατάλληλες σχολικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου θα παρέχονται από την «Αποστολή» δέματα τροφίμων σε μηνιαία βάση με τελικό αποδέκτη τις οικογένειες των μαθητών που ζουν στα όρια της φτώχειας ανεξαρτήτως θρησκεύματος, γλώσσας, φύλου, εθνικότητας, νόμιμης ή μη διαμονής τους.

Την ευθύνη της διανομής των δεμάτων στα σχολεία θα έχει η «Αποστολή», ενώ τη διανομή των δεμάτων στις οικογένειες θα έχουν οι διευθύνσεις των σχολείων.

Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν:

  • Τριμελείς οικογένειες με εισόδημα έως 8.000 ευρώ
  • Τετραμελείς έως 9.500 ευρώ
  • Πενταμελείς έως 11.000 ευρώ
  • Εξαμελείς έως 12.500 ευρώ
  • Επταμελείς έως 14.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk