ΑΔΕΔΥ: Καμία ανοχή σε όσους κατέχουν πλαστά πτυχία

Το πρόβλημα με τους δημόσιους υπαλλήλους-κατόχους πλαστών πτυχίων το κληρονομήσαμε, λέει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, επιρρρίπτοντας ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ως υπουργός έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Πάντως, η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο. «Καμία ανοχή» λέει χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα με τους δημόσιους υπαλλήλους-κατόχους πλαστών πτυχίων το κληρονομήσαμε, λέει ο υπουργός Παιδείας, επιρρρίπτοντας ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ως υπουργός έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Νίκος Φίλης λέει: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τους μη νόμιμους τίτλους σπουδών που πιστοποιούν επαγγελματική επάρκεια είναι ένα πρόβλημα που δεν δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση. Έχει δημιουργηθεί εδώ και 15-20 χρόνια. Το κληρονομήσαμε και είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λύση».

Σχετικά με την ρύθμιση του υπουργείου είπε ότι «το αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας, χωρίς αγριότητες και λαϊκισμούς».

ΑΔΕΔΥ: Καμία ανοχή

«Είναι σαφές ότι η προσκόμιση και κατάθεση πλαστών τίτλων σπουδών στο Δημόσιο, αποτελεί πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Συνεπώς, όπου και όποτε αποδεδειγμένα διαπιστώνεται η ύπαρξη φαινομένων παραβατικότητας, θα πρέπει -χωρίς δεύτερη σκέψη- να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να πράξουν το αυτονόητο, «εφαρμόζοντας απλώς το νόμο».

Και καταλήγει: «Δηλώνουμε, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο, δεν πρόκειται να δεχτούμε την αναπαραγωγή της κλασικής αποπροσανατολιστικής εκμετάλλευσης απαράδεκτων φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς, με στόχο την ενοχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και την αποσιώπηση των ευθυνών του πελατειακού, διαμεσολαβητικού, διαπλεκόμενου μέρους του πολιτικού συστήματος που κακοδιοικεί, συγκαλύπτει και αρνείται τη διαφάνεια.

» Θεωρούμε, τέλος, ότι ανάλογη θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση όλων όσοι εμπλέκονται στη χορήγηση πλαστών πτυχίων, οι οποίοι πιθανόν διέφυγαν κατά το παρελθόν τις κυρώσεις του νόμου.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk