Σπέτσες: 6ος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών-Παραδοσιακών Σκαφών

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας διευκρινίζει, ότι στο πλαίσιο της ορθολογικότερης χρήσης των φαρμάκων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι Επιτροπές που εξετάζουν τα αντίστοιχα αιτήματα θα εγκρίνουν εφεξής 3.600 μονάδες γοναδοτροπινών ανά προσπάθεια.

Για 6η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί φέτος μεταξύ 30 Ιουνίου και 3 Ιουλίου ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών – Spetses Classic Yacht Regatta 2016. Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς ανάπτυξης η διοργάνωση έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες στη Μεσόγειο.

Το Spetses Classic Yacht Regatta περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για Κλασσικά Σκάφη, Παραδοσιακά Σκάφη, Παραδοσιακές Λέμβους και Οικογενειακές Λέμβους – Dinghies και διοργανώνεται από τον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος μερικά από τα πιο διάσημα κλασικά σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα και σημαντικές αντίστοιχες παρουσίες από το εξωτερικό με φόντο το νησί του Αργοσαρωνικού και θεμέλιο τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, του «ευ αγωνίζεσθαι» και του υγιούς συναγωνισμού.

«Η φετινή, 6η διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Regatta, ενός από τους πιο σημαντικούς αγώνες κλασικών σκαφών στη Μεσόγειο, θα έχει επιπλέον το χαρακτήρα μιας γιορτής της ελληνικής ναυτοσύνης ένα μόλις μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους παραδοσιακά η ιστιοπλοΐα κρατά ψηλά την ελληνική σημαία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.) κ. Αλέξανδρος Παπαδόγγονας. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR και Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ε. κ. Νώντας Λαμπαδάριος πρόσθεσε ότι «οι προηγούμενες πέντε διοργανώσεις του Spetses Classic Yacht Regatta έχουν ανεβάσει τόσο πολύ τον πήχη, ώστε από οργανωτικής πλευράς η διατήρηση στο ίδιο επίπεδο και ακόμα μεγαλύτερη άνοδος του αγώνα αποτελούν μεγάλη πρόκληση.

Ανταποκρινόμαστε σε αυτή την πρόκληση μένοντας πιστοί στις αξίες του Ν.Ο.Ε. και υπηρετώντας το όραμά του με συνέχεια και συνέπεια».

Σε μια συμβολική κίνηση ένδειξης σεβασμού προς την ιστορία του νησιού, για πρώτη φορά η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας.

Χρυσός χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta 2016 είναι το Ιδρυμα Λάσκαρη που έχει ως στόχο την πλήρη στήριξη των σπορ και των αθλητικών επιτευγμάτων στην Ελλάδα. Στην ίδια προοπτική, η πρωτοβουλία «Hellas Goes to Rio» του Ιδρύματος Λάσκαρη θα βοηθήσει τις ομάδες και τους αθλητές που προπονούνται ή που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Επιπλέον, το Ιδρυμα Λάσκαρη βρίσκεται σε διαδικασία χρηματοδότησης για την ανέγερση γηπέδων πολλαπλών χρήσεων σε απομακρυσμένα νησιά και μη προνομιούχες περιοχές και δήμους, ενώ τα γήπεδα αυτά (δέκα αυτή τη στιγμή) θα κατασκευαστούν κοντά ή μέσα στις σχολικές εγκαταστάσεις έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα από τα νέα παιδιά.

Το επιβλητικό Poseidonion Grand Hotel θα είναι και εφέτος Μέγας Υποστηρικτής, καθώς και αθλοθέτης των βραβείων Concours d’ Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη. Αρωγοί της διοργάνωσης είναι η Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στη Γραμματεία Αθλητισμού του ΝΟΕ ή μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα μέχρι την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 και ώρα 15:00.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk