Η Royal Dutch Shell θα προχωρήσει στην περικοπή επιπλέον 2.200 θέσεων εργασίας, με το συνολικό στόχο για απολύσεις να ανέρχεται στις 12.500 έως τα τέλη του έτους, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η αγγλοολλανδική πετρελαϊκή εταιρία, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις χαμηλές τιμές πετρελαίου.

Πέρυσι, η Shell απέλυσε 7.500 εργαζόμενους και εξωτερικούς συνεργάτες και έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα περικοπούν 2.800 θέσεις εργασίας με την ενοποίηση του ομίλου BG.

Παρόλο που οι περικοπές είναι μικρές συγκριτικά με τον συνολικό αριθμό των απασχολουμένων στον κλάδο πετρελαίου και αερίου, οι περικοπές των 12.500 θέσεων εργασίας στη Shell αντιστοιχούν στο συνολικό εργατικό δυναμικό της εταιρίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Ο συνδυασμένος όμιλος Shell-BG απασχολούσε στα τέλη του 2015 περίπου 94.600 άτομα. Η Shell ανακοίνωσε ότι από τις 2.200 απολύσεις, οι 475 θα αφορούν τις μονάδες παράγωγής στη Βρετανία και την Ιρλανδία.

«Παρά τις βελτιώσεις που κάναμε στις δραστηριότητες, οι τρέχουσες συνθήκες στην αγορά παραμένουν δύσκολες», δήλωσε ο Πολ Γκουντφέλοου, αντιπρόεδρος της Shell για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, αφού ενημέρωσε στους εργαζόμενους στο Αμπερντίν της Σκοτίας για τις εξελίξεις.

Η πετρελαϊκή εταιρία έχει μειώσει σημαντικά τον στόχο για τις ετήσιες δαπάνες κάτω από τα 30 δισεκ. δολάρια ενώ προχωρά στην πώληση περιουσιακών στοιχείων αξίας 30 δισεκ. δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπίσει τις χαμηλές τιμές του αργού που οδήγησαν τα κέρδη του 2015 στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τουλάχιστον 10ετίας.