ΔΝΤ: Μόνο με επιπλέον εγγυήσεις θα συμμετέχουμε στο πρόγραμμα

Το ΔΝΤ δεν θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα, ώσπου να λάβει περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, ανέφερε ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ προσθέτοντας ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο, ακόμη και με εμπροσθοβαρή ελάφρυνση,

Χωρίς μεταρρυθμίσεις το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο, ακόμη και με εμπροσθοβαρή ελάφρυνση, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ δεν συμφωνεί με την ανάλυση βιωσιμότητας των υπολοίπων θεσμών, αλλά αντίθετα εμμένει στις δικές του εκτιμήσεις. Σημειώσε, ακόμη, ότι αν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, δεν θα υπάρξει ελάφρυνση.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε μια κατάσταση, όπου το ΔΝΤ να μπορεί να πει ‘είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε’, αλλά (…) πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε εκεί ως το τέλος της χρονιάς» ανέφερε το στέλεχος του Ταμείου, μετά τη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα που επιτεύχθηκε στο Eurogroup.

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι ο οργανισμός δεν θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα, ώσπου να λάβει περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει ανάγκη μια εκταμίευση και είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις. Αλλά δεν έχουμε υποχωρήσει στο ότι χρειαζόμαστε επιπρόσθετες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους της» είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk