Το «κίνημα» των Ιεραρχών

Τουλάχιστον δώδεκα Μητροπολίτες που είχαν ορισθεί από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου για να συμμετάσχουν εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων, την πρώτη μετά στο σχίσμα των Εκκλησιών, έχουν παραιτηθεί

Τουλάχιστον δώδεκα Μητροπολίτες που είχαν ορισθεί από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου για να συμμετάσχουν εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων, την πρώτη μετά στο σχίσμα των Εκκλησιών, έχουν παραιτηθεί. Οι συγκεκριμένοι ιεράρχες έχουν αντικατασταθεί από άλλους Μητροπολίτες και αύριο, που συγκαλείται εκτάκτως η Σύνοδος της ιεραρχίας της Εκκλησίας την Ελλάδος, θα τοποθετηθούν για μια ακόμη φορά στα θέματα που θα συζητηθούν στη Μεγάλη Σύνοδο.

Στο «κίνημα» των παραιτήσεων έχουν συμμετάσχει κι άλλοι ιεράρχες, με αφορμή το κείμενο για τις σχέσεις με τις άλλες Εκκλησίες και χριστιανικές ομολογίες, που θα συζητηθεί στη Μεγάλη Σύνοδο, η οποία που συνέρχεται στα μέσα Ιουνίου στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν διεξαχθεί ακόμα και Συνεδριάσεις με τη συμμετοχή Μητροπολιτών, κληρικών, θεολόγων και λαϊκών στελεχών κατά των κειμένων της Μεγάλης Συνόδου και σχεδόν πάντα επικεφαλής των κινήσεων αυτών είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk