Νέες μειώσεις στις συντάξεις των μονοσυνταξιούχων υγειονομικών

Νέες μειώσεις στην κύρια σύνταξη των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που «πέρασε» την Κυριακή μαζί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Νέες μειώσεις στην κύρια σύνταξη των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που «πέρασε» την Κυριακή μαζί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
«Η τροπολογία αφορά τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικής σύνταξης στους μονοσυνταξιούχους, μολονότι αυτός ο κλάδος του ΤΣΑΥ καταργήθηκε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Με την τροπολογία, όπως σημειώνεται, το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης είναι 0,075 για κάθε 1% προσαύξησης ετήσιων εισφορών. Δηλαδή περίπου 9 ευρώ ετησίως. Για 30 χρόνια παραμονής στον κλάδο των μονοσυνταξιούχων υπολογίζεται η ανταποδοτική σύνταξη σε περίπου 270 ευρώ.
«Οι ήδη μειωμένες συντάξεις του ΤΣΑΥ, οι οποίες με τη μονοσύνταξη ανέρχονται περίπου στα 1.400 ευρώ, εκτιμάται ότι θα υποστούν περαιτέρω μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους του κλάδου» τονίζεται.
Ο ΠΙΣ ενημερώνει επίσης ότι όσοι είχαν και μισθωτή εργασία παράλληλα με την αυτοαπασχόληση, μέχρι τις 12 Μαΐου 2016, οπότε δημοσιεύθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δεν υφίστανται καμία μείωση στη σύνταξή τους. Όσοι όμως συνταξιοδοτηθούν μετά τη 12ηΜαΐου 2016 και θέλουν παράλληλα να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, η σύνταξή τους θα μειώνεται κατά 60%.
Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ διαπιστώνουν ότι «οι συντάξεις των υγειονομικών μειώθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια και οι ιατροί μετά από τόσα χρόνια προσφοράς με τις μικρές συντάξεις πλέον δεν θα μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk