Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ΟΚΑΝΑ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), την Παρασκευής κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στο υπουργείο.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), την Παρασκευής κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στο υπουργείο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος οι οποίοι συνυπέγραψαν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, στοχεύει σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στην περαιτέρω αναβάθμιση, ενίσχυση και υποστήριξη μιας σειράς κοινών δράσεων.

Ενδεικτικά, το πρωτόκολλο προβλέπει:

-τη θεσμοθετημένη συνεργασία με την Υπηρεσία Άμεσης Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ για ανηλίκους και νεαρούς παραβάτες – χρήστες ναρκωτικών ουσιών,
-την κατάρτιση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του αστυνομικού προσωπικού, με τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.)
Ο κ. Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία των δυο πλευρών στον τομέα της αντιμετώπισης του πολυσύνθετου προβλήματος των ναρκωτικών “που πλήττει κυρίως ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τη νεολαία μας”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ επισήμανε τη συμβολή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) στην κατάρτιση των κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τον ΟΚΑΝΑ.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι αποτελεί “σταθερή βούληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η συνεργασία αυτή να ενισχυθεί, να επεκταθεί και να διευρυνθεί, προς όφελος των πολιτών”.

Ο κ. Καφετζόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει ο ΟΚΑΝΑ στην πρόληψη και στα αποτελέσματα που παράγει στον τομέα αυτό η άριστη συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές, προσθέτοντας ότι η υλοποίηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και απόψεων, αποτελεί μια σημαντική παράμετρο της κοινής προσπάθειας στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Ο Αρχηγός του Σώματος τόνισε ότι η καταπολέμηση των ναρκωτικών αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι το Αρχηγείο θα υπηρετήσει με ιδιαίτερη θέρμη τους σκοπούς και τις πτυχές του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, θεωρώντας ότι η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση προσφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk