Λειτουργεί ξανά η Ιαματική Πηγή Υπάτης

Από τη Δευτέρα 23 Μαΐου θα λειτουργήσει ξανά η Ιαματική Πηγή Υπάτης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, όπως ανακοινώνει η ΕΤΑΔ Α.Ε.

Από τη Δευτέρα 23 Μαΐου θα λειτουργήσει ξανά η Ιαματική Πηγή Υπάτης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, όπως ανακοινώνει η ΕΤΑΔ Α.Ε.
Τα ιαματικά νερά της ενδείκνυνται για νοσήματα μυοσκελετικού, νευρικού και κυκλοφορικού συστήματος, δερματοπάθειες, καθώς επίσης και γυναικολογικές παθήσεις. Το ιαματικό νερό αναβλύζει στη θερμοκρασία των 33,5° C. Κυριότερα συστατικά του, που το διακρίνουν από άλλα ιαματικά νερά, είναι το ανθρακικό οξύ διαλυμένο και σε ελεύθερη κατάσταση, όπως το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρόθειο, τα οποία συναντώνται σε σημαντική αναλογία, κατατάσσοντας την Πηγή σε μια ιδιαίτερη κατηγορία πηγών, των οξυανθρακούχων – υδροδειούχων.
Τα Λουτρά Υπάτης βρίσκονται σε υψόμετρο 400 μέτρων και σε απόσταση 19χλμ. από τη Λαμία. Η Πηγή, από την οποία αναβλύζει το ιαματικό νερό, βρίσκεται μέσα στο πάρκο και παρουσιάζει όψη κρατήρα ηφαιστείου.
Ωρες λειτουργίας: καθημερινά, 10:00 έως 18:00
Πληροφορίες: www.loutraypatis.gr και στα τηλέφωνα 22310 – 59526, 22310 – 59528
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk