Εννέα δράσεις της ΑΔΕΔΥ κόντρα στα μέτρα λιτότητας

Το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα -εκτός του συλλαλητηρίου της Κυριακής, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου- κόντρα στα νέα μέτρα λιτότητας που αποφασίζει η κυβέρνηση ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της.

Το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα -εκτός του συλλαλητηρίου της Κυριακής, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου- κόντρα στα νέα μέτρα λιτότητας που αποφασίζει η κυβέρνηση ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της.

Το πρόγραμμα θα είναι το εξής:

1. Οργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου την Κυριακή, 22 Μαΐου 2016 και ώρα 17:30 στη Βουλή, καθώς και σε πρωτεύουσες των νομών, με πρωτοβουλία των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο.

2. Οργάνωση γενικών συνελεύσεων και συσκέψεων των σωματείων του Δημοσίου σε συνεργασία με Ομοσπονδίες και Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ με τα παρακάτω θέματα: Νέος ασφαλιστικός νόμος, νέα φορολογική επιδρομή, εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, ρόλος του δημοσίου τομέα στη χώρα μας, ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ιδιωτικοποιήσεις, διαγραφή του χρέους και, τέλος, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

3. Οργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων – συζητήσεων για τα παραπάνω θέματα σε πρωτεύουσες νομών από τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

4. Στήριξη κλαδικών κινητοποιήσεων στους χώρους Παιδείας, Υγείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΔΟΥ, λιμανιών κ.ά.

5. Εξουσιοδότηση για κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, σε συνεννόηση με ομοσπονδίες και νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε περίπτωση που προωθηθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα (πχ. απολύσεις, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος κτλ.)

6. Προγραμματισμός μέχρι 30/06/2016 για τη συγκρότηση και λειτουργία των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ εκεί που δεν λειτουργούν.

7. Σύγκληση ετήσιας πανελλήνιας συνδιάσκεψης στο 1ο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη (ενδεχόμενα στη Θεσσαλονίκη) (άρθρο 31α καταστατικού της ΑΔΕΔΥ).

8. Η 5η Ιουλίου 2016, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, θα είναι ημέρα δράσης και καταγγελίας της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Διοργάνωση, σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες, τα νομαρχιακά τμήματα και άλλους φορείς, πολύμορφων δράσεων (συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, συναυλίες κτλ).

9. Το Γενικό Συμβούλιο εκφράζει τη βούλησή του να πραγματοποιηθεί, με συμφωνία των παρατάξεων, το οργανωτικό – καταστατικό συνέδριο, έτσι ώστε το νέο καταστατικό να ανταποκρίνεται στις σημερινές και αυριανές ανάγκες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk