Εντοπίστηκε παράνομη ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ιστοσελίδας τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια, ενώ δεν κατέβαλε τους προβλεπόμενους φόρους προς το ελληνικό Δημόσιο. Όπως ταυτοποιήθηκε, η διαχείριση και οι διακομιστές (servers) του επίμαχου site εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ιστοσελίδας τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συγκεκριμένος ιστότοπος λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια, ενώ δεν κατέβαλε τους προβλεπόμενους φόρους προς το ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε ότι η διαχείριση και οι διακομιστές (servers) του επίμαχου site εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της σχετικής αστυνομικής έρευνας, έγινε αλληλογραφία και ενημέρωση της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την τήρηση του κατάλογου («black list») που περιλαμβάνει ιστοτόπους που προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα χωρίς νόμιμη άδεια.

Η δικογραφία για την υπόθεση αυτή υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να υποβληθούν άμεσα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, σχετικά με τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων για τους δράστες που βρίσκονται στην Αμερική.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Aρχές, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους για τον εντοπισμό του ύψους της φοροδιαφυγής και τυχόν νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk